Bursa Monetar Financiara si de Marfuri de la Sibiu (BMFMS) va avea un nou actionar majoritar, cel tarziu la sfarsitul lunii septembrie a declarat la The Money Channel, presedintele BMFMS, Teodor Ancuta. "Sunt convins, pentru ca acest lucru ni l-am propus anul asta si dorim sa-l realizam daca nu am facut fuziunea cu Bursa de Valori Bucuresti (BVB)", a spus Ancuta potrivit NewsIn. Acesta a mentionat ca a purtat discutii cu reprezentantii unor burse straine, care si-au manifestat interesul cu privire la cat din portofoliul de actiuni al BMFMS pot sa cumpere.

Teodor Ancuta este nemultumit de limitarea prin Legea 297 a dreptului de vot in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) la doar 5%, indiferent de cota de detinere. Ancuta a spus ca nu este normal ca atunci cand vine o bursa din strainatate achizitioneaza un pachet de actiuni de 55% sau 60%, sa voteze cu procentul de 5%. "Eu cred ca se va schimba legea si in Romania si vom intra si noi in Europa in acest domeniu si va disparea aceasta limitare a drepturilor de vot, pentru ca toti au spus ca nu exista in Europa nicio tara cu o astfel de reglementare", a subliniat Ancuta.

Presedintele BMFMS este de parere ca Legea 297 "nu este o lege europeana" si ar trebui modificata, pentru a permite actionarilor ce detin titluri la Bursa de la Sibiu sa voteze conform participatiilor pe care le au. "Probabil ca pana la urma se va modifica pragul si la SIF-uri, dar cred ca o bursa este un operator, iar o societate care este cotata pe un operator de piata, cred ca are un alt statut", a mai adaugat Teodor Ancuta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si