Compania de asigurari Omniasig Asigurari de Viata a subscris, in primul trimestru al anului 2007, prime brute in valoare de 12,7 milioane lei (3,75 milioane euro), in crestere cu 17% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a declarat pentru NewsIn directorul general al companiei, Fanel Plopeanu.

In primul trimestru din 2006, societatea a inregistrat un volum al primelor brute subscrise de 10,80 milioane lei (3,03 milioane euro). Datorita aprecierii monedei nationale in ultimul an, evaluate in euro, primele brute arata o crestere cu 23,7% in primul trimestru al acestui an, comparativ cu perioada similara din 2006.

Omniasig Life a platit daune in valoare de 6,6 milioane lei (1,95 milioane euro) in primele trei luni ale acestui an, in crestere cu 22% fata de aceeasi perioada din 2006, cand valoarea acestora era de 5,42 milioane lei.

Potrivit lui Fanel Plapeanu, Omniasig Asigurari de Viata tinteste o cota de piata de 5,1% pentru sfarsitul acestui an. Compania urmareste marirea cotei la 5,8% pentru finalul lui 2008 si continuarea expanisunii in 2009, cand estimeaza ca va contola 7,3% din piata asigurarilor de viata.

Omniasig Asigurari de Viata mizeaza in continuare pe dezvoltarea a fortei proprii de vanzare, precum si a colaborarii cu brokerii si institutiile financiare, a mai spus directorul general al companiei.

Valoarea pietei asigurarilor din Romania a crescut anul trecut cu 34%, pana la 1,6 miliarde de euro in conditiile in care veniturile din asigurari generale au fost de 1,3 miliarde euro, iar cele din asigurari de viata au fost de 300 mililoane euro, a precizat Plopeanu.

Actionarii Omniasig Asigurari de Viata SA au decis, intr-o sedinta din 20 aprilie, majorarea capitalului social al companiei cu 8,1 milioane lei (2,5 milioane euro) pana la 24,3 milioane lei (7,4 milioane euro).

Omniasig Asigurari de Viata are ca actionari principali compania de asigurari Omniasig SA - subsidiara a Vienna Insurance Group - care detine 50% din actiunile societatii, si grupul TBIH Financial Services Group, care detine 49,96% din capitalul social. Restul de 0,04% din actiunile companiei este detinut de mai multe persoane fizice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri