Compania de asigurari Asitrans tinteste pentru finele lui 2007 o crestere a primelor brute subscrise cu circa 50% fata de 2006, pana la 96 milioane lei, ca urmare a extinderii portofoliului de produse, potrivit directorului general Asitrans, Bogdan Stan. Asitrans a inregistrat in 2006 un volum al primelor brute subscrise de 66,4 milioane lei.

Potrivit lui Bogdan Stan, compania doreste sa atinga o crestere anuala de 30-40% incepand din acest an, ca urmare a dezvoltarii retelei in tara si in Bucuresti, a lansarii de noi produse si a dezvoltarii relatiei cu brokerii de asigurari. „La finalul acestui an intentionam sa ajungem la circa 110 unitati, de la 85 cat avem in prezent. in luna septembrie vom lansa un nou produs privind asigurarile de sanatate si unul CASCO in maximum doua luni", a mai declarat pentru NewsIn, directorul general al companiei.

Ca strategie pentru Romania, Asitrans are un program de lansare de produse de asigurare adaptate la specificul familiei, gospodariei, atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice. "Pana la sfarsitul anului dorim sa ajungem la o cota de piata de 1,7 %, iar pentru 2008 si 2009 ne-am propus o dublare a acesteia fata de 2006, pana la 3-3,5% din piata. Pentru 2010 tinta noastra este de 4-5% din piata", a precizat Stan. in opinia lui, cele mai profitabile linii de asigurare pentru Asitrans, care nu practica asigurari de viata, ar fi asigurarile non-auto (bunuri, raspunderi civile si profesionale, turistice).

Compania de asigurari Asitrans a afisat in primul trimestru al anului 2007 prime brute subscrise in valoare de 28,4 milioane lei (7,47 milioane euro), in crestere cu 14,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. in primul trimestru din 2006 Asitrans a inregistrat prime brute subscrise de 24,8 milioane lei.

Primele brute incasate in primele trei luni din 2007 au crescut cu 36,9 %, pana la circa 18,1 milioane lei, de la 13,2 milioane lei in aceeasi perioada a anului trecut. „Daca ne referim la despagubirile brute platite in primul trimestru din 2007, acestea se situeaza la valoarea de aproximativ 9 milioane lei si se constata o crestere fata de aceeasi perioada a anului 2006 cu aproximativ 172,7 %”, a mai spus Stan.

Compania este intr-un proces de extindere in Bulgaria si Ungaria si a intrat deja in contact cu brokerii din cele doua tari. Abordarea Asitrans in Romania presupune, de asemenea, incheierea contractelor si prin intermediul brokerilor de asigurare. in momentul de fata, circa 30% din contractele firmei sunt intermediate de brokeri, fata de o medie a pietei asigurarilor care este de circa 20%, a mai spus Stan.

Compania de asigurari a incheiat anul 2006 cu pierderi de 450.000 euro din cauza ritmului de crestere superior celui estimat. Cifra de afaceri a societatii Asitrans Asigurari a crescut de peste doua ori anul trecut fata de 2005 pana la 53,5 milioane lei, pe seama avansului cu 140% a primelor brute subscrise. in 2006 activele companiei au atins 51,6 milioane lei.

Asitrans detine si o companie de leasing, dupa ce a achizitionat, in august 2006, pachetul majoritar al societatii UNTRR Leasing, care a devenit, in urma tranzactiei, Asitrans Leasing.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri