Silicon Valley Bank, banca responsabilă pentru panica ce a fost resimțită atât pe bursa americană, cât și pe cea europeană, a fost inchisă de către autoritătile de reglementare din California.

Pentru a limita impactul creat de închiderea băncii, autoritățile au decis ca administrarea depozitelor să fie preluată de Federal Deposit Insurance Corporation. Aceasta este cea mai mare bancă comercială ce a fost închisă de la criza economică din 2008 și până în prezent, a notat Reuters, care a subliniat că autoritățile s-au concentrat pe protecția clienților instituției care oferea, preponderent, împrumuturi startup-urilor.

Anunțul recent al Silicon Valley Bank privind o majorare importantă de capital în valoare de 2,25 miliarde de dolari a creat panică atât pe bursa americană, cât și pe cea europeană. Prin această operaţiune, SVB încerca să îşi consolideze situaţia financiară, afectată de retragerile clienţilor.

De asemenea, SVB a vândut în mod precipitat un portofoliu de obligaţiuni în valoare de 21 de miliarde de dolari, pentru a acoperi solicitările deponenţilor care au vrut să îşi retragă economiile. Acţiunile băncilor europene au înregistrat vineri dimineaţa, 10 martie, cel mai mare declin din ultimele nouă luni, majoritatea analiștilor punând această scădere pe seama problemelor din jurul Silicon Valley Bank.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri