Coinbase, cea mai mare bursă de criptomonede din SUA și a treia cea mai mare din lume, a anunțat că avea circa 240 mil. dolari în depozite bancare la Signature Bank, instituție financiară care a fost recent închisă de către autoritățile americane din cauza problemelor de lichiditate.

”La închiderea de vineri, 10 martie, Coinbase avea un sold de aproximativ 240 de milioane de dolari în numerar la Signature. După cum a afirmat FDIC, ne așteptăm să recuperăm în totalitate aceste fonduri”, au declarat oficialii Coinbase.

Signature Bank, o banca americană care avea relații puternice cu firmele de criptomonede, a fost închisă în seara zilei de duminică de autoritățile din SUA. Acesta a fost al doilea faliment bancar din weekend, după ce vineri Silicon Valley Bank a fost de asemenea închisă de autorități după ce nu a mai putut face față retragerilor de bani din partea deponenților – majoritatea start-up-uri din industria tech.

FDIC este autoritatea americană care garantează creditele deponenților din băncile americane în limita a 250.000 dolari/persoană. Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a anunțat că atât deponenții de la Silicon Valley Bank, cât și cei de la Signature Bank New York, vor avea acces deplin la banii din depozitele lor, chiar și dacă depășesc pragul maxim al FDIC.

”În ciuda turbulențelor pe care le-am văzut recent în sectorul bancar tradițional, Coinbase continuă să funcționeze ca de obicei. La Coinbase, toate fondurile clienților continuă să fie sigure și accesibile, inclusiv conversiile USDC, care vor fi reluate luni”, spun reprezentanții Coinbase.

Aceștia susțin că din cauza faptului că FDIC a blocat tranzacțiile Signature, Coinbase facilitează toate tranzacțiile în numerar ale clienților prin intermediul altor parteneri bancari.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri