First Citizens Bank & Trust Co va cumpăra depozitele și împrumuturile Silicon Valley Bank (SVB). Anunțul a fost făcut de U.S. Federal Deposit Insurance Corporation, la puțin peste două săptămâni după cel mai mare colaps bancar din SUA, după cel înregistrat de Lehman Brothers din 2008.

Acordul include achiziționarea a aproximativ 72 de miliarde de dolari de active ale SVB, cu o valoare redusă, de 16,5 miliarde de dolari, dintre care aproximativ 90 de miliarde de dolari constituie titluri și alte active care vor rămâne „în administrare judiciară pentru dispoziție de către FDIC”, potrivit CNBC.

Anunțul vine după ce autoritatea de reglementare a transferat toate depozitele și activele SVB într-o nouă „băncă-punte” la începutul acestei luni, într-un efort de a proteja deponenții creditorului eșuat.

„Cele 17 foste sucursale ale Silicon Valley Bridge Bank, Asociația Națională, se vor deschide ca First-Citizens Bank & Trust Company luni, 27 martie 2023”, a comunicat FDIC.

„Clienții Silicon Valley Bridge Bank, Asociația Națională, ar trebui să continue să folosească sucursala lor actuală până când primesc notificarea de la First–Citizens Bank & Trust Company care să le transmită că respectivele conversii ale sistemelor au fost finalizate pentru a permite servicii bancare complete în toate celelalte locații ale sucursalelor sale”, se mai arată în informarea FDIC, potrivit sursei citate.

Reamintim că Silicon Valley Bank, bancă ce se concentra în special pe furnizarea de servicii startup-urilor și antreprenorilor din SUA s-a prăbușit în ceea ce putem numi cel mai mare falimentar bancar de după criza financiară din 2008.

Anunțul de atunci al Silicon Valley Bank privind o majorare importantă de capital în valoare de 2,25 miliarde de dolari a creat panică atât pe bursa americană, cât și pe cea europeană. Prin această operaţiune, SVB încerca să îşi consolideze situaţia financiară, afectată de retragerile clienţilor. De asemenea, SVB a vândut în mod precipitat un portofoliu de obligaţiuni în valoare de 21 de miliarde de dolari, pentru a acoperi solicitările deponenţilor care au vrut să îşi retragă economiile. Acţiunile băncilor europene au înregistrat în dimineaţa zilei de 10 martie, cel mai mare declin din ultimele nouă luni, majoritatea analiștilor punând această scădere pe seama problemelor din jurul Silicon Valley Bank.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri