Banca de investiţii China Renaissance Holdings a anunţat că va amâna publicarea rezultatelor anuale auditate şi va suspenda tranzacţionarea acţiunilor la Bursa de la Hong Kong, după ce autorităţile de la Beijing l-au luat pe preşedintele Bao Fan, pentru a coopera în cadrul investigaţiilor

Auditorii au informat banca de investiţii că nu pot finaliza auditul şi semna documentele financiare până când Bao, acţionar majoritar, nu devine disponibil pentru a fi contactat.

"Deşi compania a depus toate eforturile pentru a facilita solicitările auditorilor", acele solicitări nu sunt sub controlul China Renaissance, iar Board-ul "nu poate în mod rezonabil estima când se va întâlni pentru a aproba rezultatele anuale pentru 2022", se arată în comunicatul firmei.

Bao, care este şi director general, a lansat banca în 2005 cu doi oameni, obiectivul fiind de a pune în legătură startup-urile care aveau nevoie de finanţare cu investitorii. El este bine conectat la lumea financiară globală şi a fost implicat în fuziuni importante din domeniul tehnologiei, inclusiv în tranzacţiile legate de Didi, Meituan şi Dianping.

Conform datelor publicate duminică, banca a înregistrat anul trecut pierderi neauditate de 563,8 milioane de yuani (81,8 milioane de dolari), faţă de un profit net de 1,6 miliarde de yuani în 2021.

După ce Bao nu a mai apărut public din februarie, acţiunile China Renaissance au scăzut cu 50%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri