Lucian Heiuș, șeful ANAF, a declarat că o creștere a plăților electronice va duce la o scădere a evaziunii fiscale. Acesta blamează teoriile conspirației născute cu privire la ideea că plățile cu cardul sunt un mod în care guvernul vrea să controleze populația. ANAF a lansat campania de informare „Acceptă plata cu cardul” de Ziua Educației Financiare în România.

„Toată lumea trebuie sa înțeleagă că principalul beneficiar al plății cu cardul este clientul. Nu mai există riscul sa fii jefuit. Au de câștigat și IMM-urile care riscă să-și piardă clienții. Mă aștept să existe reacții adverse la acest lucru. Teoriile conspirațiilor, conform cărora guvernele vor să ne controleze, sunt niște prostii. Cel mai mult are de câștigat consumatorul final și comerciantul”, a declarat Lucian Heiuș.

Șeful ANAF a adaugă faptul că, într-un scenariu idilic în care nu s-ar mai efectua plăți cu numerar, totul ar ieși la suprafață. Acest lucru, conform lui Lucian Heiuș, ar duce la o albire a economiei și la o scădere a evaziunii fiscale.

„Evaziunea fiscală se face prin mișcarea numerarului. În momentul în care se vor dezvolta plățile electronice, evaziunea și corupția vor scădea. Dacă n-ar mai circula numerarul, totul ar fi la suprafață”, adaugă acesta.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri