Lucian Heiuș, șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală, dezminte una dintre cele mai mari mituri de pe piața bancară din România: aceea că plățile efectuate cu Revolut nu sunt urmărite de ANAF.

„Revolut este o bancă care se supune regulilor bancare. Este o legendă că dacă ai card Revolut nu ești urmărit de ANAF. Plățile intră în sistemul general de plăţi şi ele pot fi monitorizate atunci când există riscul de fraudă sau evaziune fiscală. Noi colaborăm foarte bine cu Revolut”, a declarat Lucian Heiuș în cadrul conferinței de presă organizată cu ocazia lansării campaniei „Acceptă plata cu cardul”.

La sfârșitul lui 2021, o companie de executări silite a chemat în instanță civilă Libra Internet Bank, solicitând instituirea popririi pe conturile a doi clienți asupra cărora BCR avea decizii definitive de executare silită.

Clienții Revolut au conturi bancare deschise la sucursala din Lituania (locul unde Revolut și-a luat licența pentru UE), care funcționează și în România din 2020. Conform informațiilor publicate de către Revolut, începând cu 1 iulie 2022, toți clienții Revolut au fost transferați de la instituția emitentă de monedă electronică, ce funcționa ca un portofel digital, la banca Revolut care a deschis conturi bancare clienților pe numele acestora în Lituania.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri