Revolut a lansat funcția de conturi comune pentru utilizatori. Noua opțiune le permite clienților din Spațiul Economic European (SEE) să creeze un cont suplimentar care să aibă doi deținători, fie ei parteneri, soți, membri de familie sau prieteni. Noul produs este disponibil odată cu versiunea 9.0 a aplicației pentru Android și IoS.

Pentru crearea și configurarea conturilor comune, clienții nu trebuie să facă dovada că locuiesc împreună, să dea explicații sau să prezinte documente. Alături de contul pentru copii și adolescenți Revolut <18, conturile comune pot fi un mod de a gestiona banii comuni în familie sau de a finanța proiecte care sunt derulate alături de parteneri sau prieteni.

Ce aduce nou versiunea 9.0 a aplicației:

• Shortcut-uri pe ecranul principal: clienții vor putea să-și personalizeze experiența cu aplicația, adăugând noi widget-uri pe care le pot combina conform propriilor interese, pe ecranul principal.
• Mesageria instant de grup: chat-ul devine acum și un instrument de comunicare în grup, astfel încât utilizatorii să poată discuta despre cum își gestionează cheltuielile sau își împart notele de plată, dacă fac achiziții la comun.
• Conturi comune: clienții din SEE pot să deschidă un cont comun cu altă persoană.

Pentru că tehnologia din digital banking ne permite azi nenumărate variante de gestionare a banilor, și conturile comune sunt tot mai des utilizate în diverse scopuri - pentru evenimente, pentru vacanțe și city-break-uri, pentru aniversări, banchete, petreceri sau momente importante din viața unei familii sau a unei echipe.

Preferința românilor pentru astfel de conturi este evidentă, 73% dintre români declară că preferă conturile bancare comune cu partenerul de viață, iar 49% dintre respondenții la chestionar aplică deja acest principiu.

Mai puțin de 19% dintre respondenți ar prefera să-și păstreze conturile bancare și bugetele complet separate. În acest caz, procentul femeilor și, respectiv, cel al bărbaților sunt aproape egale (18% femei/ 20% bărbați) și tendința este vizibilă mai ales la consumatorii din segmentul 25-34 de ani (24%).

Un sfert dintre respondenți (25%) aleg compromisul: un cont comun pentru chirie și cheltuielile curente, dar un cont separat pentru toate celelalte cheltuieli. Femeile în special par să prefere această soluție (29% dintre respondente și 20% dintre respondenți).

Sursa foto: Revolut România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri