Situațiile imprevizibile te provoacă să apelezi la resurse financiare pe care nu le ai, sau nu în totalitate. Pentru ca povestea să aibă un final fericit, poți găsi câteva soluții rapide pentru a trece peste un impas financiar. Descoperă care sunt, mai jos:

Refinanțarea unui credit ipotecar

Dacă ratele lunare sunt o piedică în a-ți îndeplini visurile legate de o vacanță mult visată sau achiziționarea unor bunuri de valoare, atunci poți obține o refinanțare a unui credit ipotecar.

Refinanțarea creditului este un proces de revizuire și înlocuire a termenilor unui contract pentru un credit sau o ipotecă. Toate acestea înseamnă reducerea ratei dobânzii, schimbarea graficului de rambursare sau a altor termeni existenți în contractul inițial. După ce cererea făcută este validată de către bancă, se emite un nou contract care ia locul contractului inițial, cu noile cerințele ale utilizatorilor.

În funcție de banca aleasă, poți cere refinantare credit ipotecar care să te avantajeze, printr-o dobândă redusă, chiar fixă de la una variabilă. Astfel, îți va fi mai ușor să îți faci planuri când simți că toate cheltuielile scapă de sub control.

Creditul de nevoi personale

Ai tot amânat renovarea apartamentului de la an la an, iar acum ești în scenariul în care nu mai ai de ales, pentru că nu mai poți avea confortul de altădată. Sau mașina care îți e indispensabilă ți s-a stricat brusc, iar repararea ei este echivalentul unei mașini noi sau second-hand, dar într-o stare mai bună.

Toate aceste scenarii pot apărea atunci când economiile nu te ajută să faci o schimbare care să îți modifice traiul de zi cu zi. Pentru a trece peste acest impas, poți să apelezi la un credit de nevoi personale.

Creditul de nevoi personale este diferit față de celelalte credite pentru simplul fapt că nu trebuie să îți justifici motivul pentru care ai nevoie de el. Poate fi cu sau fără ipotecă și îți permite folosirea banilor în orice scop.

Perioada de rambursare, în funcție de banca unde alegi să îl deschizi, poate fi între șase sau șaizeci de luni. Trebuie să ții cont și de suma pe care o ceri, fiindcă există o limită a creditului, tocmai pentru că nu necesită prea multe formalități. Suma poate porni de la 1.000 de lei până la 120.000, de exemplu, însă depinde de bancă și opțiunile oferite.

Caută surse de venit în plus

În cazul în care toate cheltuielile lunare depind de salariul pe care îl primești, este bine să ai și o altă sursă de venit pe care să o investești doar în contul de economii. În funcție de natura și complexitatea jobului, poți aloca câteva ore pe săptămână, după terminarea programului de muncă, unui al doilea job, care poate fi de tip freelance sau unul part-time.

Banii astfel obținuți, odată investiți pentru economii, vor fi un real ajutor atunci când simți că nu mai faci față cheltuielilor și ai nevoie de ajutor financiar.

Vinde bunurile de valoare de care nu mai ai nevoie

Când ești în fața unui impas financiar, o altă soluție care te-ar putea ajuta să treci mai bine peste este un inventar al tuturor lucrurilor de valoare.

Astfel, gândește-te la ce porți cu adevărat în ceea ce privește bijuteriile sau hainele cu valoare pe care le-ai cumpărat în perioade bune și vinde o parte din ele. Pentru bijuteriile de aur sau orice alt obiect mai scump, vei primi o remunerare destul de importantă, care va conta în stabilizarea planurilor.

Dacă ai obiecte cu valoare sentimentală mare, cum ar fi bijuterii moștenite de la părinți sau bunici, le poți amaneta. Banii odată obținuți te vor ajuta să rezolvi treburile rapide, iar mai apoi poți economisi pentru a le recupera.

Atunci când ești într-un impas financiar, parcă niciun efort nu aduce rezultate. Însă, este bine să acționezi cu răbdare și să găsești soluții, cum sunt și cele prezentate mai sus, pentru a trece cu bine peste orice dificultate.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri