Compania de asigurari FATA Asigurari Agricole, membra a grupului Generali, estimeaza o crestere medie anuala de 30% in urmatorii ani si atingerea unui volum de prime brute subscrise de 6,5 milioane euro in 2007. "Intentionam sa facem investitii in toate domeniile de activitate, precum resurse umane, logistica, sedii, avand in vedere ca suntem o companie in plina dezvoltare", a declarat pentru NewsIn directorul general al FATA Asigurari Agricole, Anghel Burghila.

Directorul general al FATA Asigurari Agricole a precizat ca in domeniul asigurarilor agricole compania pe care o conduce este lider pe piata si, totodata, doreste sa consolideze acest statut. El a mentionat ca in urmatorii ani FATA Asigurari tinde sa ajunga la un portofoliu echilibrat, la paritate intre subscrierile de asigurari agricole si non agricole. "Suntem deschisi la colaborarea cu alte societati de asigurare pentru co-asigurari, la intensificarea colaborarii cu cat mai multe societati de brokeraj, precum si cu toate bancile care opereaza pe piata financiara romaneasca", a mai spus Anghel Burghila.

Directorul general al FATA Asigurari Agricole a mentionat ca la un nivel anual de prime brute subscrise de 6,5 milioane de euro, cota de piata a companiei s-ar situa la circa 0,3%. El a amintit ca piata asigurarilor din Romania va atinge, probabil, in acest an circa 2 miliarde euro.

FATA Asigurari Agricole a afisat un volum de prime brute subscrise de peste 1,4 milioane euro in primele patru luni din 2007. In opinia oficialului companiei, produsele de asigurare CASCO si RCA nu aduc profit companiilor de asigurari. Companiile de asigurari au in portofoliu aceste produse doar pentru a oferi clientilor o gama completa de produse de asigurare, considera Burghila.

In ceea ce priveste gama de produse de asigurari agricole, profitabilitatea acestora depinde de buna gestionare a riscurilor si, de ce nu, de frecventa si intensitatea de manifestare a efectelor distructive ale fenomenelor naturale.Divizia specializata de asigurari agricole a grupului italian Generali a preluat in toamna anului 2006 compania Asigurari Global, care a devenit ulterior FATA Asigurari Agricole. Compania a inceput activitatea de subscriere, mai ales pentru asigurarile agricole, dupa 1 noiembrie 2006 si a subscris pana pe 15 decembrie prime de 1,5 milioane euro. Firma a inregistrat o pierdere de 200.000 euro pe activitatea din 2006.

Divizia specializata de asigurari agricole a grupului italian Generali a preluat in toamna anului 2006 compania Asigurari Global, care a devenit ulterior FATA Asigurari Agricole. Compania a inceput activitatea de subscriere, mai ales pentru asigurarile agricole, dupa 1 noiembrie 2006 si a subscris pana pe 15 decembrie prime de 1,5 milioane euro. Firma a inregistrat o pierdere de 200.000 euro pe activitatea din 2006.

FATA Assicurazioni este o companie infiintata in 1927 si face parte din grupul Generali incepand cu anul 2000, unde este specializata in acoperirea riscurilor agricole si a celor din industria agro-alimentara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri