Acţiunile băncii americane First Republic Bank au scăzut drastic vineri, cu 50%, şi au fost suspendate de la tranzacţionare, în condiţiile în care speranţele pentru un acord de salvare care ar putea menţine banca pe linia de plutire s-au diminuat.

Surse au declarat pentru CNBC că rezultatul cel mai probabil pentru banca cu probleme este ca Federal Deposit Insurance Corporation să o ia în administrare.

Acţiunile First Republic au scăzut cu peste 90% în acest an, deoarece investitorii şi-au pierdut încrederea în bancă, după ce ale două bănci regionale au intrat în faliment în martie.

Alte bănci sunt solicitate de FDIC pentru potenţiale oferte pentru First Republic, dacă banca va fi pusă sub administrare de autorităţile de reglementare, au declarat surse pentru Faber.

Există încă speranţe pentru o soluţie care să nu includă administrarea judiciară, potrivit acestor surse.

First Republic a spus vineri că ”suntem angajaţi în discuţii cu mai multe părţi despre opţiunile noastre strategice, continuând să ne servim clienţii”, relatează CNBC.

Acţiunile First Republic au închis luni la 16 dolari pe unitate, înainte ca banca să raporteze rezultatele financiare din primul trimestru, care au arătat o scădere a depozitelor de aproximativ 40%.

Acţiunile băncii au scăzut cu peste 60% în următoarele două zile, atingând un nou minim istoric.

First Republic este o bancă regională care s-a concentrat pe persoanele cu averi nete ridicate şi pe afacerile acestora, inclusiv oferind credite ipotecare la dobânzi scăzute.

Valoarea de piaţă a acelor ipoteci, precum şi a altor active pe termen lung din bilanţul băncii a scăzut de când Fed a început să majoreze dobânzile anul trecut, făcându-i pe investitori să se îngrijoreze că banca va trebui să înregistreze o pierdere considerabilă dacă va fi forţată să vândă acele active pentru a strânge numerar.

Ieşirile masive de depozite din bancă au avut loc după prăbuşirea Silicon Valley Bank şi Signature Bank, în martie.

Cele mai mari bănci ale Statelor Unite, inclusiv JPMorgan Chase, au ajutat deja First Republic cu 30 de miliarde de dolari, prin constituirea unor depozite la termen.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri