Finantele vor sa lanseze titluri de stat in valoare de 400 milioane lei

Finantele vor sa lanseze, in iunie, titluri de stat in valoare totala de 400 milioane lei, insemnand doua emisiuni de certificate de trezorerie cu scadenta la un an a cate 100 milioane lei si alte doua emisiuni de obligatiuni de tip benchmark cu scadenta de 10 si 3 ani a cate 100 milioane lei.

Potrivit unui ordin al ministrului economiei si finantelor, cele doua emisiuni de certificate de trezorerie cu scadenta la un an vor fi licitate pe 13 si 27 iunie, fiind in valoare de cate 100 milioane lei.

Datele de licitatie pentru obligatiunile de tip benchmark vor fi pe 7 si 21 iunie 2007. Prima emisiune de obligatiuni de stat de tip benchmark, din luna iunie, va avea scadenta la zece ani, rata cuponului de 6,75%, iar valoarea de 100 milioane. Cea de-a doua emisiune va avea scadenta la trei ani, rata cuponului de 6% si va fi in suma de 100 milioane lei.

Valoarea nominala a unui certificat de trezorerie si a unei obligatiuni de tip benchmark este de 10 mii lei, potrivit datelor citate de NewsIn. Ministerul Finantelor a anuntat ca in al doilea trimestru din 2007 intentioneaza sa lanseze sase emisiuni de obligatiuni de tip benchmark si sase emisiuni de certificate de trezorerie in valoare totala de cinci miliarde lei.

Conform calendarului de emisiuni de titluri de stat pentru anul in curs, valoarea totala a imprumuturilor va fi de 12 miliarde lei. Finantele mai intentioneaza sa emita, in acest an, euroobligatiuni in valoare de 500 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri