BRD-Groupe Societe Generale (BRD SocGen) a inceput aplicarea noilor conditii de creditare, conform normelor aprobate de Banca Nationala a Romaniei (BNR), care prevad un grad maxim de indatorare lunara a populatiei de 70% din veniturile nete pentru toate tipurile de credite ale BRD.
"Dobanzile pentru creditele imobiliare/ipotecare in euro incep de la 5,75%, iar avansul nu mai este obligatoriu. De asemenea, BRD are o noua oferta privind creditul de nevoi personale Expresso NonStop in Euro, garantat cu ipoteca, cu dobanzi incepand de la 6%", se arata intr-un comunicat al bancii.

Dobanzile la creditele garantate cu ipoteca, precum cele imobiliare, ipotecare sau de nevoi personale, au o dobanda fixa in primul an si indexabila in anii urmatori, in functie de media dobanzilor din sistemul bancar la depozitele in lei (BUBOR) si euro (EURIBOR).

BRD SocGen este a doua banca din Romania, cu active ce depasesc 8,7 miliarde euro. Banca are peste 2,2 milioane clienti si opereaza o retea de peste 600 de unitati. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) de aproximativ 5 miliarde euro.

Alpha Bank Romania este prima banca care acorda incepand credite fara avans si va putea accepta si un grad de indatorare mai ridicat, fiind prima institutie financiara din Romania care a primit avizul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) pentru normele de creditare realizate conform noilor reglementari.

Noile norme de creditare ale Alpha Bank Romania prevad doua modificari foarte importante pentru clienti, care constau in reducerea avansului minim solicitat la acordarea creditelor imobiliare sau ipotecare Alpha Housing, precum si cresterea gradului de indatorare. Regulamentele recent abrogate de Banca Nationala a Romaniei (BNR) prevedeau un avans minim de 25% din valoarea imobilului si un grad de indatorare de maximum 40% din venitul lunar net al persoanelor care solicitau credite.

Bancherii de la Alpha Bank nu exclud varianta acordarii de credite fara avans. Astfel, avansul pentru creditele imobiliare va fi de 15%, reducerea sub acest nivel fiind posibila in conditiile in care valoarea tranzactiei va fi mai mica decat valoarea de piata a imobilului. Mai mult, conform noilor reglementari, negocierea dintre banca si client va fi decisiva pentru stabilirea conditiilor de credtitare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri