Banca Comerciala Portugeza (BCP) Millennium intentioneaza deschiderea primei sale subsidiare in Romania in luna septembrie a acestui an, planuind investitii de 300 milioane euro pana in 2011, relateaza Forbes.

BCP si-a bugetat pentru anul acesta investitii de 40 milioane euro pe piata romaneasca, urmand ca pana in 2011, cand planuieste sa ajunga la 100 de locatii, sa creasca acest nivel la aproximativ 300 milioane euro. Banca ar urma sa se concentreze pe zonele urbane si spera sa aiba circa 150.000 clienti pana in 2010.

Ca efect al efortului investitional, BCP estimeaza o pierdere initiala de 30 milioane euro in 2007, mizand ca in 2011 sa se realizeze trecerea pe profit.

Valoarea actuala neta a proiectului se situeaza intre 330 si 430 milioane euro. Banca a obtinut licenta de banking in decembrie anul trecut si spera sa obtina si licenta de operare foarte curand.

Afacerea din Romania ar urma sa devina un motor important al cresterii grupului Millenium si va fi axata pe oferta de servicii bancare pentru companii si pe segmentul de finantare a consumatorilor individuali. Banca se va lansa cu 40 de unitati in acest si isi va exzinde reteaua pana la 100 de agentii in 2011.

Millenium BCP a participat la licitatia pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane, castigata in cele din urma de grupul financiar austriac Erste.

BCP Millenium a obtinut in 2006 un venit net de 780 milioane euro, cu 28% mai mare fata de anul anterior, rentabilitatea fondurilor proprii ridicandu-se la 21%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Alpha Bank lansează plățile prin ceasurile inteligente Garmin și Fitbit
Setari Cookie-uri