Banca Comerciala Portugeza (BCP) Millennium intentioneaza deschiderea primei sale subsidiare in Romania in luna septembrie a acestui an, planuind investitii de 300 milioane euro pana in 2011, relateaza Forbes.
BCP si-a bugetat pentru anul acesta investitii de 40 milioane euro pe piata romaneasca, urmand ca pana in 2011, cand planuieste sa ajunga la 100 de locatii, sa creasca acest nivel la aproximativ 300 milioane euro. Banca ar urma sa se concentreze pe zonele urbane si spera sa aiba circa 150.000 clienti pana in 2010.

Ca efect al efortului investitional, BCP estimeaza o pierdere initiala de 30 milioane euro in 2007, mizand ca in 2011 sa se realizeze trecerea pe profit.

Valoarea actuala neta a proiectului se situeaza intre 330 si 430 milioane euro. Banca a obtinut licenta de banking in decembrie anul trecut si spera sa obtina si licenta de operare foarte curand.

Afacerea din Romania ar urma sa devina un motor important al cresterii grupului Millenium si va fi axata pe oferta de servicii bancare pentru companii si pe segmentul de finantare a consumatorilor individuali. Banca se va lansa cu 40 de unitati in acest si isi va exzinde reteaua pana la 100 de agentii in 2011.

Millenium BCP a participat la licitatia pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane, castigata in cele din urma de grupul financiar austriac Erste.

BCP Millenium a obtinut in 2006 un venit net de 780 milioane euro, cu 28% mai mare fata de anul anterior, rentabilitatea fondurilor proprii ridicandu-se la 21%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri