Cotatiile euro pentru septembrie au continuat sa scada in ultima luna, iar saptamana trecuta Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri din Sibiu (BMFMS) cota moneda europeana la 3,31 lei pentru toamna, ca urmare a nivelului scazut de tranzactionare din piata valutara

Cotatiile raportului euro/leu la derivative pentru luna septembrie au continuat sa scada, ca urmare a aprecierii leului pe piata valutara. Astfel, leul a castigat aproape 1,8% fata de euro si circa 0,45% comparativ cu dolarul in luna mai, se arata in raportul bursei sibiene.

Pentru septembrie, cotatiile contractelor la termen au coborat la inceputul lunii iunie la 3,3100-3,3150 lei/euro de la 3,4000 lei/euro, cat era valoarea stabilita la inceputul lunii mai. "Scaderea preturilor este una normala, avand in vedere faptul ca in luni de vara, in mod traditional, leul cunoaste cresteri consistente, ca urmare a intrarilor mari de numerar din partea romanilor care muncesc in strainatate si care se vor intoarce in tara pentru concedii", a spus un broker din piata sibiana. Brokerul a mai spus ca mentinerea preturilor pentru scadenta din septembrie peste pragul de 3,3100 lei/euro este o masura de protectie pe care si-au luat-o vanzatorii de valuta.

Pentru jumatatea anului, preturile contractelor la termen au coborat saptamana trecuta la 3,2700 lei/euro, cu cinci bani mai jos decat erau in ultima saptamana a lunii aprilie. Daca in primele zile din luna mai pretul euro la sfarsitul anului era tranzactionat la 3,4325 lei, treptat preturile futures au inceput sa scada, iar la sfarsitul lunii tranzactiile pentru decembrie se faceau la 3,3500 lei/euro. Preturile de cotare pentru martie 2008 au coborat de la 3,4550 lei/euro, cat erau la inceputul lunii mai, la 3,3800 lei/euro la finalul lunii, se mai arata in raportul BMFMS.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
CEC și-a mărit profitul în ciuda crizei coronavirusului
Setari Cookie-uri