Un parc fotovoltaic ce se va întinde pe o suprafață de aproape 200.000 de metri pătrați va fi construit în România printr-o finanțare de 8 milioane de euro, oferită de Libra Internet Bank. Compania care va construi proiectul este GalicSud.

Parcul fotovoltaic va fi construit în județul Mehedinți, comuna Izvoru Bârzii, satul Halânga și va avea în componență peste 27.000 de panouri fotovoltaice. Acestea vor genera o putere electrică de aproape 15 MW și o energie medie anuală de aproximativ 19.000 MWh, adică suficient cât să acopere consumul necesar pentru aproximativ 10.000 de locuințe (cu un consum mediu de 150 KWh/lună).

La începutul anului, Libra Internet Bank a lansat Creditul Solar, un produs bancar prin care persoanele fizice pot primi până la 70.000 de lei finanţare pentru a-şi achiziţiona panouri solare.

Finanţarea poate fi accesată în sucursalele băncii (până la 70.000 de lei) sau 100% online (până la 30.000 de lei), fiind destinată acoperirii cheltuielilor aferente achiziţiei şi montajului panourilor solare.

Principalele documente necesare sunt contractul de proprietate şi contractul de achiziţie panouri solare semnat cu furnizor specializat. Perioada de acordare a finanţării este de până la 5 ani. Primul partener al băncii în acest proiect este Ener.ro, site specializat în panouri solare.

„Randamentul investițiilor în energie verde este unul foarte bun, asigurând o dezvoltare durabilă și sustenabilă a comunității. Iar fiecare MWh produs de o centrală fotovoltaică înseamnă cu 850 de kilograme de dioxid de carbon mai puțin în atmosferă, cât ar ajunge în cazul unui singur MWh produs din cărbune”, precizează reprezentanții Libra Internet Bank.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri