"Au aparut unele cerinte in plus din partea bancii centrale, de aceea consiliul de administratie al Emporiki Bank inca mai analizeaza normele pentru a le trimite", a declarat, citat de NewsIn, directorul de credite al bancii, Nicolae Olteanu.

Directorul de credite al bancii a mentionat ca banca urmareste competitia din piata in ceea ce priveste gradul maxim de indatorare pe care urmeaza sa-l impuna clientilor. "Vom avea in vedere riscuri mai mari, insa nu vom urma cu strictete pasii competitiei. Din cate am inteles, o aprobare a normelor se obtine destul de greu", a adaugat Nicolae Olteanu.

El a mai spus ca produsele create pentru noile normele de creditare reprezinta o parte a procedurilor care se transmit catre BNR in vederea aprobarii, iar implementarea acestora nu reprezinta o dificultate.

BT: Avem pregatite toate produsele pe care urmeaza sa le implementam

Gradul de indatorare pe care Banca Transilvania (BT) doreste sa-l impuna clientilor sai va fi diferentiat pe categorii de produse, acestea urmand sa fie implementate dupa avizul favorabil al bancii centrale, a declarat directorul general adjunct al bancii, Ionut Patrahau.

Produsele pentru creditele de consum si cele pentru creditele ipotecare/imobiliare vor avea un prag de indatorare diferit. si vechile norme impuse de banca centrala aveau un nivel de indatorare diferentiat, de 30% pentru creditele de nevoi personale, 35% pentru creditele ipotecare si un maxim de 40% din totalul veniturilor nete.

Citeste si:

"Avem pregatite toate produsele pe care urmeaza sa le implementam odata cu avizarea noilor norme de creditare ale Bancii Transilvania de catre Banca Nationala a Romaniei", a precizat Patrahau. El a mai spus ca produsele bancii sunt aproape finalizate si ca este vorba doar de un aspect formal pentru ca acestea sa fie functionale.

Directorul general al Bacii Transilvania a explicat ca a avut loc mai multe intalniri intre conducerea BT si oficialii BNR pentru aprobarea normelor, fara a oferi insa mai multe detalii.

BNR a inapoiat normele de creditare ale Bancpost

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a inapoiat dosarul cu noile norme de creditare ale Bancpost pentru a fi adaugate unele analize si statistici privind anumite categorii de clienti, a declarat presedintele bancii, Mihai Bogza.

"Banca centrala ne-a inapoiat normele cu unele comentarii tehnice, cea mai importanta referindu-se la analize si statistici privind anumite categorii de clienti, pe care trebuie sa le adaugam la dosar, si care nu se obtin usor", a mentionat Bogza. in acest context, presedintele Bancpost a precizat ca va depune dosarul spre aprobare la banca centrala atunci cand acesta va fi cat mai complet, fara a preciza un orizont de timp.

Bancpost a afisat la finalul primului trimestru din 2007 active in valoare de 2,37 miliarde euro (7,97 miliard lei), in crestere cu 55,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.