Pana in prezent BNR a validat normele interne a doar doua banci comerciale, Alpha Bank Romania si BRD - Groupe Societe Generale, iar altele revizuie noile norme de creditare, dupa care le va trimite spre aprobare catre banca centrala
"Au aparut unele cerinte in plus din partea bancii centrale, de aceea consiliul de administratie al Emporiki Bank inca mai analizeaza normele pentru a le trimite", a declarat, citat de NewsIn, directorul de credite al bancii, Nicolae Olteanu.

Directorul de credite al bancii a mentionat ca banca urmareste competitia din piata in ceea ce priveste gradul maxim de indatorare pe care urmeaza sa-l impuna clientilor. "Vom avea in vedere riscuri mai mari, insa nu vom urma cu strictete pasii competitiei. Din cate am inteles, o aprobare a normelor se obtine destul de greu", a adaugat Nicolae Olteanu.

El a mai spus ca produsele create pentru noile normele de creditare reprezinta o parte a procedurilor care se transmit catre BNR in vederea aprobarii, iar implementarea acestora nu reprezinta o dificultate.

BT: Avem pregatite toate produsele pe care urmeaza sa le implementam

Gradul de indatorare pe care Banca Transilvania (BT) doreste sa-l impuna clientilor sai va fi diferentiat pe categorii de produse, acestea urmand sa fie implementate dupa avizul favorabil al bancii centrale, a declarat directorul general adjunct al bancii, Ionut Patrahau.

Produsele pentru creditele de consum si cele pentru creditele ipotecare/imobiliare vor avea un prag de indatorare diferit. si vechile norme impuse de banca centrala aveau un nivel de indatorare diferentiat, de 30% pentru creditele de nevoi personale, 35% pentru creditele ipotecare si un maxim de 40% din totalul veniturilor nete.

"Avem pregatite toate produsele pe care urmeaza sa le implementam odata cu avizarea noilor norme de creditare ale Bancii Transilvania de catre Banca Nationala a Romaniei", a precizat Patrahau. El a mai spus ca produsele bancii sunt aproape finalizate si ca este vorba doar de un aspect formal pentru ca acestea sa fie functionale.

Directorul general al Bacii Transilvania a explicat ca a avut loc mai multe intalniri intre conducerea BT si oficialii BNR pentru aprobarea normelor, fara a oferi insa mai multe detalii.

BNR a inapoiat normele de creditare ale Bancpost

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a inapoiat dosarul cu noile norme de creditare ale Bancpost pentru a fi adaugate unele analize si statistici privind anumite categorii de clienti, a declarat presedintele bancii, Mihai Bogza.

"Banca centrala ne-a inapoiat normele cu unele comentarii tehnice, cea mai importanta referindu-se la analize si statistici privind anumite categorii de clienti, pe care trebuie sa le adaugam la dosar, si care nu se obtin usor", a mentionat Bogza. in acest context, presedintele Bancpost a precizat ca va depune dosarul spre aprobare la banca centrala atunci cand acesta va fi cat mai complet, fara a preciza un orizont de timp.

Bancpost a afisat la finalul primului trimestru din 2007 active in valoare de 2,37 miliarde euro (7,97 miliard lei), in crestere cu 55,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri