Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti a decis luni limitarea comisionului de tranzactionare pentru titlurile de stat, la vanzare si la cumparare, la 0,001% pentru a facilita accesul unor emisiuni de titluri de stat la Bursa de Valori Bucuresti

Emisiunile de titluri de stat sunt de dimensiuni foarte mari, comparativ cu cele de obligatiuni, si pot ridica lichiditatea BVB. Ultimul obstacol in calea titlurilor de stat invocat de Ministerul Finantelor Publice a fost functionarea Depozitarului Central, care a devenit operational in luna aprilie 2007.

Totodata, conducerea Bursei de Valori Bucuresti a decis ca in conformitate cu strategia de atragere de noi emitenti si noi tipuri de instrumente financiare pe piata reglementata a BVB, in 2007 nu se vor percepe tarife de procesare si admitere la tranzactionare pentru drepturi si titluri de stat.

La inceputul lunii mai, actionarii Bursei de Valori Bucuresti au aprobat reducerea comisioanelor de tranzactionare cu 10% comparativ cu nivelul practicat anul trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Barbu, IT Smart Systems: Omnichannel, abordarea căștigătoare pentru bănci
Setari Cookie-uri