Activele fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II) vor creste treptat pana la 8,889 miliarde euro pana in 2016, odata cu sporirea numarului de participanti si a contributiilor acestora, a spus, citat de NewsIn, directorul proiectului de pensii private al Interamerican, Besim Jawad.

"Numarul participantilor la pensiile private va creste de la 2,8 milioane in 2007 la 4,5 milioane in 2016. Aceasta piata va fi una corporativa, ce nu se va dezvolta in patru luni, ci treptat in urmatorii ani", a spus Jawad.

Interamerican se asteapta ca in 2008 numarul participantilor la pilonul II de pensii obligatorii sa fie de 3,3 milioane, valoarea contributiilor de 225 milioane euro, iar valoarea activelor de 227 milioane euro. Acestea ar urma sa creasca pana in 2016 pana la 4,5 milioane de participanti, care vor aduce contributii la pensiile private obligatorii de 1,66 miliarde euro si vor duce la cresterea activelor pilonului II la 8,89 miliarde euro, reiese din datele Interamerican.

"Daca toate lucrurile nu sunt gata pana la 1 ianuarie 2008, vom avea un sistem defectuos in ceea ce priveste pilonul II de pensii", a mai spus managerul proiectului de pensii private al Interamerican.

De la 1 august vor fi aproape trei milioane de romani care vor opta pentru sistemul de pensii. in urmatorii ani, noii angajati vor trebui sa aleaga un fond de pensii, dar e foarte probabil ca multi dintre ei se vor muta de la un fond la altul, a spus Jawad.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Câți clienți ING Bank România folosesc plățile mobile?
Setari Cookie-uri