Depozitarul Central a fost admis ca membru cu drepturi depline in Asociatia Agentiilor Nationale de Numerotare (ANNA), decizia fiind luata in adunarea generala a asociatiei internationale, a anuntat un comunicat al Depozitarului Central.

Adunarea generala a Asociatiei Agentiilor Nationale de Numerotare s-a desfasurat la Viena in perioada 31 mai – 1 iunie 2007.

Depozitarul Central este singura institutie din Romania care poate sa aloce si sa gestioneze codurile ISIN (International Securities Identification Number) si codurile CFI (Clasification of Financial Instruments) stabilite de Organizatia Internationala de Standardizare (International Organization of Standardization - ISO) pentru identificarea instrumentelor financiare, indeplinind astfel functia de Agentie Nationala de Numerotare. Depozitarul Central a primit autorizarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare pe data de 25 ianuarie 2007.

ANNA (Association of National Numbering Agencies), a fost infiintata in 1992 la Bruxelles si are ca obiect de activitate mentinerea si promovarea standardelor internationale referitoare la codificarea instrumentelor financiare, precum si dezvoltarea unui sistem eficient de identificare a valorilor mobiliare pentru a facilita astfel tranzactiile pe pietele internationale. In prezent, asociatia are 73 de membri printre care se regasesc depozitari centrali, burse de valori si alte entitati importante ale pietei de capital internationale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Alpha Bank lansează plățile prin ceasurile inteligente Garmin și Fitbit
Setari Cookie-uri