Banca Nationala a Romaniei (BNR) a validat, in cursul zilei de ieri, normele de creditare ale Volksbank Romania, care este a treia banca de pe piata romaneasca ce beneficiaza de posibilitatea de a lansa credite in conditii \"relaxate\", a declarat, citat de NewsIn, responsabilul de relatii publice al bancii, Alina Ferseta.
BNR aprobase deja normele de creditare ale altor doua banci, Alpha Bank Romania (pe 8 mai) si BRD - Groupe Societe Generale (pe 25 mai).

"Am primit confirmarea marti dupa-masa. Miercuri (n.red.: astazi) dimineata va avea loc o sedinta a conducerii, in care se va discuta despre strategia bancii, iar in jurul pranzului va avea loc o conferinta de presa legata de acest subiect", a spus Ferseta.

In 25 aprilie, presedintele bancii, Gerald Schreiner declarase ca BNR a trimis inapoi cu o sapatamana in urma planul initial al Volksbank pentru relaxarea creditelor. Problem nu a fost de produs, cum ar fi cea legata de dobanzile percepute sau de gradul de indatorare al clientilor si de posibilitatea acestora de rambursare a creditului, ci mai degraba o problema de strategie, a explicat Schreiner.

Schreiner considera totusi ca Volksbank Romania va obtine aprobarea BNR pentru normele proprii cu privire la risc, care i-ar permite sa ofere credite imobiliare cu avans zero. El a mentionat ca banca a trimis o noua solicitare catre BNR, in care a tinut cont de mentiunile bancii centrale, si spera sa primeasa un raspuns pozitiv cat mai curand.

Banca ar urma sa acorde credite imobiliare cu avans zero persoanelor care sunt deja clienti Volksbank, care isi primesc salariul intr-un cont al bancii si care au deja un istoric cu aceasta, deoarece au mai contractat credite prin Volksbank.

Volksbank Romania are o retea de o suta de unitati proprii si un numar de 60 de parteneriate in sistem de franciza.

La sfarsitul anului trecut, Volksbank Romania detinea active de 4,66 miliarde lei (1,38 miliarde euro) care o situau pe locul 11 in clasamentul dupa active al bancilor romanesti, dupa cum arata datele bancii centrale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri