Banca Comerciala Carpatica a demarat un proiect pentru implementarea si dezvoltarea unui Centru de Continuitate Operationala, capabil sa preia intreaga activitate a bancii in situatia in care sistemul central este afectat de un dezastru natural sau prezinta defectiuni

Centrul de Continuitate Operationala este un centru de salvare a datelor (back-up) pentru recuperarea sistemului informatic in caz de dezastru si este dezvoltat "ca urmare a constientizarii necesitatii de a proteja datele", potrivit comunicatului transmis de banca.

"Prin acest sistem, banca poate recupera in orice moment informatii vitale si poate mentine fluxul de date din intreaga retea a institutiei", se mentioneaza in comunicat.

Banca Comerciala Carpatica considera necesara implementarea acestui proiect in special pentru a putea continua afacerea in situatii extreme de risc operational, cand ar putea fi afectate major resursele ce alcatuiesc infrastructura si baza activitatii bancii. Banca a investit sume importante in dezvoltarea centrului, astfel incat sa se obtina protectia intereselor si obiectivelor bancii, precum si protectia afacerilor clientilor, se spune in documentul mentionat.

Centrul de back-up va fi amplasat intr-o zona geografica cu nivel ridicat de siguranta in ceea ce priveste fenomenele naturale extreme, cum ar fi riscul seismic scazut. De asemenea, se are in vedere posibilitatea de a construi si de a implementa infrastructura si tehnologia necesare functionarii in conditii bune a unui astfel de centru. Banca "face toate demersurile pentru a implementa acest proiect in conformitate cu cerintele si standardele internationale in domeniu, solutia tehnologica propriu-zisa urmand sa fie insotita de un set adecvat de proceduri de lucru, menite sa reglementeze intreaga functionare a Centrului de Continuitate Operationala", se mai arata in comunicatul bancii.

Banca Comerciala Carpatica are o retea de peste 200 de unitati, aproape 200 de bancomate si 18 automate de schimb valutar. Banca detinea active de 1,64 miliarde lei (483,7 milioane euro) la sfarsitul anului trecut si controla 0,95% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele bancii centrale.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si