Moneda nationala s-a depreciat miercuri cu aproape un ban pana la 3,2646 lei/euro, de la 3,2560 lei/euro cat era marti, investitorii evitand deschiderea de pozitii pe monedele emergente inainte de anuntarea deciziei de politica monetara a Bancii Centrale Europene , sustin analistii.

Bancile cumparau un euro cu 3,2600 lei si il vindeau cu 3,2630 lei in deschiderea sedintei de schimburi valutare de miercuri, iar cursul s-a mentinut in jurul acestor cotatii, in lipsa unor ordine semnificative de cumparare sau vanzare de valuta.

"Moneda unica pare sa fie miercuri pe o tendinta usoara de apreciere, pentru ca investitorii par sa evite deschiderea de noi pozitii pe monedele emergente pana la conferinta Bancii Centrale Europene de dupa anuntarea deciziei cu privire la dobanda cheie", a spus, citat de NewsIn, analistul Credit Europe Bank, Melania Hancila.

Miercuri are loc sedinta Bancii Centrale Europene (BCE), iar piata a luat in calcul o marire a ratei dobanzii de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale pana la 4,00% pe an.

Pe pietele internationale, dolarul a oscilat, in prima parte a zilei intre 1,3509 si 1,3541 dolari/euro, iar in jurul orei 14, ora Romaniei, cotatia era de 1,3520 dolari/euro. Cursul afisat miercuri de Banca Nationala a Romaniei (BNR) arata o depreciere a monedei nationale cu 40 lei vechi (0,16%) fata de dolar, de la 2,4102 lei/dolar, cat era marti, la 2,4142 lei/dolar.

Banca centrala a afisat in prima parte a zilei de miercuri un nivel al dobanzii la depozitele atrase (BUBID) pentru o zi (overnight) de 7,15% pe an fata de 7,08% pe an cat era in ziua precedenta, iar pentru depozitele overnight plasate (BUBOR), dobanda s-a mentinut la 7,78% pe an, cat era si marti.

Dobanzile interbancare locale la depozitele cu scadenta la o zi (overnight) in lei erau miercuri de 7,25-7,75% pe an, usor peste nivelul dobanzii cheie, de 7,25% pe an.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Leul s-a apreciat in raport cu euro: la cat a ajuns cursul