BT Asigurari ar putea absorbi patru firme la care este actionar majoritar

BT Asigurari Transilvania SA ar putea fuziona prin absorbtie cu patru companii la care este actionar majoritar, deoarece acestea nu au realizat venituri din exploatare de la data constituirii, potrivit proiectului de fuziune publicat in Monitorul Oficial.

Cele patru companii care vor fi absorbite de BT Asigurari Transilvania sunt BT Evolution SRL, BT Consulting SRL, BT Strategy SRL si BT Advice SRL, toate cu sediul in Cluj Napoca.

Fuziunea ar urma sa se realizeze pe baza bilanturilor contabile ale companiilor intocmite la data de 28 februarie 2007, anunta NewsIn. La acea data, activul bilantier al BT Asigurari Transilvania era de 225,97 milioane lei, cel al BT Evolution de 14,63 milioane lei, activul BT Consulting se ridica la 5,17 milioane lei, activul BT Strategy era de 13,96 milioane lei, iar cel al BT Advice de 675 lei.

BT Asigurari Transilvania detine 95% din capitalul social al fiecareia din cele patru companii pe care le absoarbe. Ca urmare a fuziunii, capitalul social al BT Asigurari ramane neschimbat, de 36,5 milioane lei. De asemenea, BT Asigurari nu va prelua obiectul de activitate ale societatilor cu care fuzioneaza.

BT Asigurari, membra a grupului financiar Banca Transilvania, a anuntat obtinerea in 2006 a unui volum de prime brute subscrise de 210,99 milioane lei (62 milioane euro), in crestere cu 103% fata de anul 2005.

Compania doreste sa depaseasca in acest an un volum al primelor brute subscrise de 300 milioane lei, ceea ce ar echivala cu o crestere de aproape 50% fata de nivelul anului 2006.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri