Actionarii Raiffeisen Asset Management, compania de gestiune de active a grupului financiar Raiffeisen, au decis la inceputul acestui an majorarea capitalului social al companiei cu 2,07 milioane lei pana la 5,65 milioane lei, potrivit unei hotarari AGA publicate in Monitorul Oficial.

Majorarea capitalului social al Raiffeisen Asset Management s-a realizat prin cresterea valorii nominale a unei actiuni de la 10 lei la 15,75 lei. Suma cu care se majoreaza capitalul companiei provine din aport al actionarilor existenti.

Actionarul majoritar al Raiffeisen Asset Management este Raiffeisen Bank SA, care detine 99,998888% din actiuni, iar patru persoane fizice, intre care si presedintele companiei, Mihail Ion, detin fiecare cate o act iune.

Actionarii companiei au mai decis, in aceeasi sedinta, extinderea obiectului de activitate al Raiffeisen Asset Management, prin includerea administrarii de fonduri de pensii facultative (pilonul III). Raiffeisen Asset Management a depus, in 24 aprilie, documentatia necesara pentru a obtine autorizatia de administrare a fondurilor de pensii facultative la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Raiffeisen Asset Management, companie infiintata la finalul anului 2005, administreaza doua fonduri mutuale - Raiffeisen Prosper, cu plasamente preponderent in actiuni, si Raiffeisen Benefit, cu investitii in special in obligatiuni. Cele doua fonduri, lansate in luna iunie a anului trecut cu o investitie de 17,6 milioane lei, au in prezent active nete cumulate de 114,56 milioane lei (35,07 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
CEC și-a mărit profitul în ciuda crizei coronavirusului
Setari Cookie-uri