Titlurile de stat ar putea fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti in maximum doua luni, dupa ce se vor rezolva unele probleme cu Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, a declarat Sebastian Vladescu, secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) citat de NewsIn.
"Emisiunea de obligitatiuni lansata de Banca Europeana de Investitii (BEI) incurajeaza tranzactionarea titlurilor de stat la BVB mai ales ca si fondurile de pensii private din pilonul II si III au nevoie de aceste instrumente pentru palsamente", a declarat Vladescu, prezent la listarea emisiunii de bonduri a BEI.

Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti a decis la inceputul saptamanii limitarea comisionului de tranzactionare pentru titlurile de stat, la vanzare si la cumparare, la 0,001% pentru a facilita accesul unor emisiuni de titluri de stat la Bursa de Valori Bucuresti.

Emisiunile de titluri de stat sunt de dimensiuni foarte mari, comparativ cu cele de obligatiuni, si pot ridica lichiditatea BVB. Ultimul obstacol in calea titlurilor de stat invocat de Ministerul Economiei si Finantelor a fost functionarea Depozitarului Central, care a devenit operational in luna aprilie 2007.

Totodata, conducerea Bursei de Valori Bucuresti a decis ca in conformitate cu strategia de atragere de noi emitenti si noi tipuri de instrumente financiare pe piata reglementata a BVB, in 2007 nu se vor percepe tarife de procesare si admitere la tranzactionare pentru drepturi si titluri de stat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri