"Emisiunea de obligitatiuni lansata de Banca Europeana de Investitii (BEI) incurajeaza tranzactionarea titlurilor de stat la BVB mai ales ca si fondurile de pensii private din pilonul II si III au nevoie de aceste instrumente pentru palsamente", a declarat Vladescu, prezent la listarea emisiunii de bonduri a BEI.

Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti a decis la inceputul saptamanii limitarea comisionului de tranzactionare pentru titlurile de stat, la vanzare si la cumparare, la 0,001% pentru a facilita accesul unor emisiuni de titluri de stat la Bursa de Valori Bucuresti.

Emisiunile de titluri de stat sunt de dimensiuni foarte mari, comparativ cu cele de obligatiuni, si pot ridica lichiditatea BVB. Ultimul obstacol in calea titlurilor de stat invocat de Ministerul Economiei si Finantelor a fost functionarea Depozitarului Central, care a devenit operational in luna aprilie 2007.

Totodata, conducerea Bursei de Valori Bucuresti a decis ca in conformitate cu strategia de atragere de noi emitenti si noi tipuri de instrumente financiare pe piata reglementata a BVB, in 2007 nu se vor percepe tarife de procesare si admitere la tranzactionare pentru drepturi si titluri de stat.