UniCredit Tiriac va depune noile normele de creditare probabil in doua luni, deoarece principalul obiectiv al bancii a fost obtinerea aprobarii de la BNR pentru implementarea normelor din HVB tiriac Bank in UniCredit Tiriac Bank, a declarat, citat de NewsIn, presedintele executiv al bancii, Rasvan Radu.

"Prioritara pentru noi a fost finalizarea procesului de fuziune, cu impact minim asupra clientilor. in perioada prefuziune ne-am concentrat pe obtinerea de la BNR a aprobarii pentru implementarea normelor de creditare din HVB Tiriac Bank in UniCredit Tiriac Bank", a precizat Rasvan Radu.

El a adaugat ca urmeaza sa analizeze si posibilitatea modificarii politicii de creditare pentru persoane fizice, iar eventualele modificari vor tine cont de politica prudenta de risc abordata la nivelul grupului UniCredit.

UniCredit tiriac Bank isi propune o pozitie in topul primelor banci din punct de vedere al profitabilitatii. "Cresterea activelor nu se afla printre obiectivele UniCredit in Romania. Daca raportam dimensiunea bancii la profitul obtinut in primul trimestru al anului, putem spune ca deja suntem una dintre cele mai profitabile banci din sistem. Suntem interesati sa ne aflam in topul bancilor in primul rand din punctul de vedere al eficientei si al calitatii serviciilor", a mai spus presedintele executiv al bancii.

HVB Tiriac si UniCredit Romania au obtinut, cumulat, un profit brut de 83 milioane lei (24,74 milioane euro) in primul trimestru, in crestere cu 51% fata de aceeasi perioada din 2006, datorita dezvoltarii afacerii si extinderii retelei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Încă un pas înainte pentru amânarea ratelor: proiectul de lege, adoptat de plen
Setari Cookie-uri