Lansata initial pentru 60 milioane de euro, aceasta sindicalizare a fost suprasubscrisa cu succes pana la suma de 110 milioane de euro, cu participarea a 14 banci din strainatate.

Aranjata de catre Alpha Bank, Mashreqbank PSC si Raiffeisen Zentralbank, facilitatea are o maturitate de doi ani si are ca scop sustinerea activitatii de creditare si dezvoltare a Credit Europe Bank Romania, spun oficialii bancii.

In luna octombrie 2004, banca a incheiat primul acord sindicalizat in valoare de 15 milioane euro, urmat de alte 55 milioane euro atrase cu un an mai tarziu.

Citeste si:

Actionarul majoritar al Credit Europe Bank este Fiba International Holding NV, parte a grupului financiar turc Fiba, care detine 89,80% din actiunile bancii.

Credit Europe Bank (fosta Finansbank Romania) avea, la sfarsitul anului 2006, active de 2,38 miliarde lei (703,9 milioane euro) si controla 1,38% din piata bancara romaneasca, arata datele bancii centrale. Planurile bancii prevad cresterea cotei de piata pana la 2% la sfarsitul acestui an, prin extinderea retelei si lansarea de noi produse.