Credit Europe Bank, fosta Finansbank Romania, va contracta un credit sindicalizat de 110 milioane de euro pentru sustinerea activitatii de creditare si dezvoltarea bancii, acordul urmand sa fie semnat la 14 iunie.

Lansata initial pentru 60 milioane de euro, aceasta sindicalizare a fost suprasubscrisa cu succes pana la suma de 110 milioane de euro, cu participarea a 14 banci din strainatate.

Aranjata de catre Alpha Bank, Mashreqbank PSC si Raiffeisen Zentralbank, facilitatea are o maturitate de doi ani si are ca scop sustinerea activitatii de creditare si dezvoltare a Credit Europe Bank Romania, spun oficialii bancii.

In luna octombrie 2004, banca a incheiat primul acord sindicalizat in valoare de 15 milioane euro, urmat de alte 55 milioane euro atrase cu un an mai tarziu.

Actionarul majoritar al Credit Europe Bank este Fiba International Holding NV, parte a grupului financiar turc Fiba, care detine 89,80% din actiunile bancii.

Credit Europe Bank (fosta Finansbank Romania) avea, la sfarsitul anului 2006, active de 2,38 miliarde lei (703,9 milioane euro) si controla 1,38% din piata bancara romaneasca, arata datele bancii centrale. Planurile bancii prevad cresterea cotei de piata pana la 2% la sfarsitul acestui an, prin extinderea retelei si lansarea de noi produse.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Patria Bank: 3 măsuri de sprijin pentru clienții afectați de criza Coronavirus
Setari Cookie-uri