Alpha Bank Romania si Raiffeisen Bank au incheiat un acord pentru finantarea sindicalizata cu 40 milioane euro a construirii ansamblului rezidential Ibiza Sol situat in zona scolii Americane din comuna Pipera, care va cuprinde 14 blocuri de locuinte
Proiectul este dezvoltat de compania cu capital spaniol Ibiza Group Romania, iar costurile totale de dezvoltare sunt estimate la aproximativ 57 milioane euro. Cele doua banci au actionat impreuna in calitate de aranjori ai facilitatii, urmand sa finanteze in proportii egale constructia ansamblului rezidential, iar Alpha Bank Romania va actiona si ca agent in implementarea finantarii proiectului.

"Acesta este al cincilea proiect dezvoltat de catre spaniolii Ibiza Group Romania in Bucuresti, concretizare a unei evolutii impreuna cu Alpha Bank Romania, in contextul unei relatii pe termen lung si de succes construita timp de cinci ani. Prin aceasta tranzactie, ce devine un reper din toate punctele de vedere, impunem un nou standard pe piata, fiind vorba, de aceasta data, de prima sindicalizare realizata pentru finatarea unui proiect rezidential", a declarat prim vicepresedintele executiv al Alpha Bank Romania, Evangelos Kalamakis.

Ansamblul rezidential Ibiza Sol, careva avea in componenta 14 blocuri cu 304 apartamente, este situat pe o suprafata de teren de circa 38.000 mp, din care aproximativ 12.500 mp vor rezervati zonei verzi si spatiilor de agrement. Apartamentele din ansamblul rezidential vor avea o suprafata intre 120 mp si 163 mp si vor fi echipate complet cu mobilier de bucatarie, semineu in sufragerie si aer conditionat. Cumparatorii apatamentelor vor avea acces la piscina, la un teren pentru mini-golf si la alte constructii multi-functionale.

A doua banca implicata in proiect, Raiffeisen Bank Romania, a finantat pana in prezent aproximativ 200.000 metri patrati inchiriabili si in jur de 1500 de apartamente si vile noi, ceea ce reprezinta peste 12% din valoarea proiectelor din Bucuresti, a precizat prim vicepresedintele Raiffeisen Bank, Marinel Burduja. "Este o experienta pe care o valorificam de aceasta data alaturi de Alpha Bank Romania, finantand un proiect rezidential de prestigiu. Ceea ce Raiffeisen Bank a adus nou in piata proiectelor imobiliare este un serviciu complet, care incepe cu finantarea proiectului si poate sa se finalizeze cu distributia si acordarea de credite ipotecare utilizatorilor", a spus Burduja.

Raiffeisen Bank Romania detinea active de 13,8 miliarde lei (4,09 miliarde euro) la finalul lui 2006 si controla 8,03% din piata bancara romaneasca, fiind a treia banca de pe piata romaneasca dupa acest criteriu. Alpha Bank Romania era a opta banca de pe piata romaneasca dupa active la finalul anului trecut si a inregistrat in 2006 o crestere a activelor cu peste 58% pana la 7,15 miliarde lei (2,11 miliarde euro), care echivaleaza cu o cota de piata de 4,15%, dupa cum arata datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri