Banca olandeza NIBC Bank si subsidiara londoneza a EFG Eurobank, care detine Bancpost, au lansat luni pe Bursa din Luxemburg (BL) cate o emisiune de obligatiuni in lei, urcand valoarea imprumuturilor in moneda romaneasca din piata luxemburgheza la 3,75 miliarde lei (1,14 miliarde euro), arata BL.
Obligatiunile emise de banca de investitii NIBC Bank sunt in valoare de 66 milioane lei, au scadenta in trei ani si dobanda variabila (6,875% pe an in momentul listarii), potrivit datelor publicate de bursa luxemburgheza.. Obligatiunile EFG Hellas PLC, subsidiara londoneza a EFG Eurobank, insumeaza 10 milioane lei, sunt scadente dupa cinci ani si au o dobanda anuala de 7,25%.

Cele doua noi emisiuni de obligatiuni ridica la 16 numarul obligatiunilor in lei listate pe Bursa din Luxemburg. Luna trecuta au mai fost listate doua emisiuni de obligatiuni in lei, prima realizata de Alpha Credit Group PLC, subsidiara din Londra a grupului financiar grec Alpha, care detine a opta banca dupa active de pe piata romaneasca, in valoare de 400 milioane lei, scadenta in cinci ani si randament anual fix de 7,42%. A doua emisiune realizata in mai a fost a celui mai mare grup de servicii financiare din Norvegia, DnB NOR Group, care a lansat la finalul lunii trecute obligatiuni denominate in lei in valoare de 100 milioane lei cu scadenta dupa zece ani, care ofera un randament anual de 7,1%.

Pe piata de capital din Luxemburg sunt cotate 16 emisiuni obligatare in lei, in valoare totala de 3,75 miliarde lei (1,14 miliarde euro), potrivit datelor publicate de bursa din Luxemburg. in prezent, pe bursele din Luxemburg, Viena si Londra sunt listate obligatiuni corporative in lei in valoare de peste 4 miliarde lei (1,22 miliarde euro), cei mai importanti emitenti fiind institutiile financiare straine cu afaceri in Romania.

NIBC este o fosta banca comerciala specializata in imprumuturi pe termen lung transformata in banca de investitii si are sediul in Haga, Olanda. Banca este detinuta de un consortiu de institutii financiare internationale, cea mai importanta fiind J.C. Flowers & Co LLC. NIBC a obtinut un profit net de 44 milioane de euro in primul trimestru al acestui an si avea active sub gestiune de 8,9 miliarde euro la finalul lunii martie.









Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri