Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a dispus unele sanctiuni si a propus un program de remediere a deficientelor constatate la compania Unita, dar nu se pune problema impunerii unui regim de supraveghere sau a suspendarii conducerii, a spus, citat de NewsIn, Dan Constantinescu, membru in CSA.
"In urma controlului sunt stabilite modalitati de remediere, termene de remediere si un responsabil din partea conducerii, iar daca acestea nu sunt respectate conducatorii societatii de asigurari urmeaza sa fie sanctionati", a spus Constantinescu.

El a precizat ca la Unita este vorba despre un control de fond, care se refera la toata activitatea companiei din ultimii doi ani. "O parte din deficiente au fost deja rezolvate in timpul controlului, iar neregulile intalnite nu sunt de natura sa conduca la supraveghere sau administrare speciala a societatii. A fost un control ca oricare altul care s-a incheiat cu observatii, sanctiuni si un program de masuri care trebuie respectat. Sanctiunile nu sunt atat de dramatice incat sa conduca la suspendarea conducerii", a continuat Constantinescu.

Reprezentantul CSA a mai spus ca anual sunt efectuate peste 20 de controale de fond la societatile de asigurari, care au in vedere intreaga activitate a acestora.

Actionarii majoritari ai Unita SA Bucuresti este societatea romaneasca Omniasig SA cu o participatie de 55,0013% din actiuni si societatea austriaca Wiener Stadtische Versicherung AG Viena Insurance Group, care detine 44,9979% din actiuni.

Unita este membra a Vienna Insurance Group, ca si Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Grupul austriac detine 99,99% din actiunile Unita. Compania a inregistrat, in 2005, un profit net de 283.641 lei si venituri totale de 381,19 milioane lei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri