Euro era tranzactionat la inchiderea sedintei de schimburi valutare de marti la 3,2560 lei, la o cotatie cu un ban mai putin decat cea de luni seara, pe fondul ordinelor de vanzare de valuta din regiune, sustin analistii.
"Cam toate monedele din zona s-au apreciat usor azi fata de euro, iar leul le-a urmat", a spus analistul Credit Europe Bank, Melania Hancila, pentru NewsIn.

Euro era tranzactionat marti dimineata la 3,2630 lei, dar ordinele de vanzare de valuta au coborat cotatia monedei europene pana la nivelul minim al zilei de 3,2525 lei. Euro a recuperat, ulterior, o parte din terenul pierdut, iar la sfarsitul zilei era cotat la 3,2560 lei. Cursul afisat marti de Banca Nationala a Romaniei (BNR) arata o apreciere a monedei nationale cu 120 lei vechi fata de euro (0,37%) de la 3,2726 lei/euro, cat era luni, la 3,2606 lei/euro.

Pe pietele internationale, dolarul s-a apreciat de la 1,3370 la 1,3320 dolari/euro, iar in jurul orei 17:00, ora Romaniei, cotatia era de 1,3323 dolari/euro. Cursul afisat marti de BNR arata o apreciere a monedei nationale cu 87 lei vechi fata de dolar (0,35%) de la 2,4514 lei/dolar, cat era luni, la 2,4427 lei/dolar.

Banca centrala a afisat in prima parte a zilei de marti un nivel al dobanzii la depozitele atrase (BUBID) pentru o zi (overnight) de 6,87% pe an fata de 7,05% pe an cat era in ziua precedenta, iar pentru depozitele overnight plasate (BUBOR), dobanda a scazut usor la 7,39% pe an, de la 7,56% pe an, cat era luni.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri