Asirom si-ar putea majora capitalul social cu 954.000 lei

Compania de asigurari Asirom ar putea sa isi majoreze capitalul social cu 954.060 lei pana la 64,74 milioane lei, respectiv cu contravaloarea terenurilor pentru care Ministerul Finantelor a eliberat societatii certificate de atestare a dreptului de proprietate de la infiintare si pana in prezent, informeaza NewsIn.

Actionarii Asirom vor lua o decizie in privinta majorarii capitalului social pe 9 iulie, cand sunt convocati in adunarea generala a actionarilor, se arata in Monitorul Oficial publicat luni. Asirom ar urma sa emita un numar de 9,54 milioane actiuni suplimentare ce trebuie sa revina Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS).

In plus, actionarul minoritar QVT Fund a solicitat adaugarea pe ordinea de zi a adunarii generale alegerea unui consiliu de administratie format din cinci membri, prin metoda votului cumulativ.

In structura actuala a actionariatului Asirom, Interagro controleaza 50% din capitalul social al companiei, Broadhurst Investments detine 14,93% din actiuni, QVT Fund - 12,23%, iar AVAS - 6,38% din actiunile Asirom. Ceilalti actionari controleaza diferenta de 16,46% din capitalul social al companiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri