Agentia de evaluare financiara Fitch a mentinut ratingul \"A-\" atribuit Bancii Romane pentru Dezvoltare (BRD)-Groupe Societe Generale pentru creditele pe termen lung si a pastrat perspectiva stabila, deoarece apreciaza ca banca este puternic sustinuta de banca \"mama\", informeaza NewsIn.
Totodata Fitch a mentinut calificativul pentru credite pe termen scurt la "F 2" si ratingul de sprijin la "1", se aratã in comunicatul Fitch.

Ratingurile reflecta potentialul mare de sustinere pe care BRD se poate astepta sa o primeasca din partea actionarului sau majoritar, grupul bancar francez Societe Generale, care are ratingul "AA", cu perspectivã stabila, spun analistii Fitch. Calificativele sunt limitate de ratingul suveran acordat Romaniei, care este "A-", precizeaza Fitch.

BRD este a doua banca din Romania, care gestioneaza aproximativ 16% din depozitele clientilor, iar Groupe Societe Generale detine din 1999, 58% din actiunile BRD.

In 12 mai, agentia de rating Moody's a urcat nota puterii financiare a BRD - Groupe Societe Generale la D+ (cu perspectivã stabilã), de la D (cu perspectivã pozitiva) ºi a atribuit calificativul A2/Prime-1 pentru depozitele in moneda locala, datorita unei sustineri puternice a bancii mama.

Ratingul atasat depozitelor locale a urcat si datorita a ceea ce Moody's considera a fi "un foarte inalt suport sistemic al autoritatilor din Romania". Agentia a mentinut calificativul Baa3/Prime-3 pentru depozitele in moneda straina, deoarece acesta este constrans de ratingul suveran al Romaniei. Toate ratingurile au o perspectivã stabila.

Actiunea de ridicare a ratingurilor BRD SocGen vine dupa ce Moody's a finalizat introducerea noului sistem de analiza (JDA) si metodologia de calculare a ratingului puterii financiare a bancilor (BFSR) pentru banca mama din Franta, Societe Generale. Ulterior, spune comunicatul Moody's, agentia a incheiat aplicarea si aducerea la zi a metodologie BFSR pentru BRD SocGen, in care a introdus sustinerea bancii mama si alte elemente de suport in ratingul bancii romanesti, folosind metodologia JDA.

Standard and Poor's nu a atribuit niciun rating BRD.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din sec╚Ťiunea Finan╚Ťe - B─ânci »


Setari Cookie-uri