Actionarul minoritar QVT Fund a vandut un peste 12,8% din capitalul companiei de asigurari Asirom pentru suma totala de 69,47 milioane lei (peste 21 milioane euro), si a iesit din actionariatul companiei

In prima parte a sedintei de tranzactionare de joi pe piata tranzactiilor speciale a Rasdaq au fost incheiate sapte schimburi cu 13,82% din capitalul companiei de asigurari Asirom, pentru suma totala de 74,93 milioane lei (22,9 milioane euro).

Tranzactiile au fost incheiate la pretul de 0,85 lei pe actiunie, in crestere cu 4,94% fata de cotatia cu care actiunile companiei de asigurari din Bucuresti au incheiat sedinta de miercuri, de 0,81 lei. Aceste tranzactii au urcat capitalizarea companiei la 542 milioane lei (aproape 166 milioane euro).

Asirom, a doua mare firma de asigurari din Romania, a obtinut anul trecut un profit brut de 14 milioane de lei, dupa doi ani in care a inregistrat pierderi cumulate de aproape 60 de milioane de lei. Capitalul social al companiei se ridica la 63,78 milioane de lei.

Principalul actionar al Asirom este Interagro, detinuta de Ioan Niculae, care detine 50% din actiunile asiguratorului.

In intervalul 11-15 iunie valoarea tranzactiilor pietei Rasdaq s-a mentinut constanta fata de saptamana naterioara, crescand usor, cu 5%, pana la 152 milioane lei (44,23 milioane euro) datorita tranzactiilor masive cu actiunile companiei Asirom Bucuresti.

Valoarea tranzactiilor realizate in piata Rasdaq in saptamana anterioara a insumat 144,64 milioane lei (44,23 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Elevator Lab : Raiffeisen Bank deschide înscrierile pentru FinTech-uri
Setari Cookie-uri