Raiffeisen Bank a inregistrat o crestere cu 300% a volumului de credite pentru intreprinderi mici si mijlocii (IMM) in primele cinci luni ale acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a imbunatatirii calitatii serviciilor
“Raiffeisen Bank a ales sa investeasca in forta de vanzare pentru IMM-uri, obiectivul final fiind imbunatatirea calitatii serviciilor si produselor oferite clientilor”, a precizat directorul sectorului IMM Raiffeisen Bank, Alexandru Ciobanu.

Raiffeisen Bank a dezvoltat o forta de vanzare dedicata sectorului IMM, avand in prezent peste 200 de specialisti care au beneficiat de programe de instruire si calificare in domeniu. in urma acestor actiuni, timpul de raspuns la aplicatiile de credite IMM s-a redus la jumatate, a crescut calitatea servicilor oferite, iar produsele au fost adaptate nevoilor de dezvoltare ale IMM-urilor. Cresterile au fost si cantitative, avand in vedere ca volumul de credite acordate IMM-urilor a crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut cu 300%.

Raiffeisen Bank continua si in luna iunie oferta de credite KfW pentru IMM-uri, care consta intr-o dobanda anuala variabila, cu 0,5% peste dobanda medie interbacara la depozitele depozitele plasate in lei (Bubor) la o luna. Vineri, dobanda Bubor la o luna era de 7,52% pe an.

Valoarea unui credit in lei poate fi cuprinsa intre 3.000 si 250.000 euro, echivalent in lei, iar imprumutul se acorda pe baza unei documentatii simplificate, potrivit datelor prezentate de companie.

Clientii bancii pot alege intre creditul KfW pentru investitii, acordat pe cel mult 60 de luni, sau creditul KfW pentru capital circulant, pentru maximum 12 luni.

Banca ofera produsele de creditare KfW dintr-o linie de finantare in valoare de 30 de milioane de euro, in cadrul programului de sprijin al IMM-urilor initiat de Uniunea Europeana, prin Banca de Dezvoltare a Germaniei (KfW) in cooperare cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Raiffeisen Bank Romania are peste 130.000 clienti IMM, in timp ce volumul de credite acordate acestui segment a crescut cu peste 40% la sfarsitul anului trecut, fata de decembrie 2005, iar depozitele au crescut cu peste 43% in aceeasi perioada. Banca detinea active de 13,8 miliarde lei (4,09 miliarde euro) la finalul lui 2006 si controla 8,03% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri