Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat, marti, patru societati de administrare de fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II), care ridica la sapte numarul administratorilor care au primit aprobare pana in prezent
Cele patru societati autorizate marti de consiliul arbitrului pensiilor private sunt BCR Administrare Fond de Pensii SA, Prima Pensie Fond de Pensii SA, BRD Fond de Pensii SA si Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA.

Interamerican Romania a primit astãzi autorizaþia de funcþionare a companiei SC Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA. Noua companie va opera atât pe pilonul al III-lea, cât ºi pe pilonul al II-lea de pensii si va fi condusa de Frans van der Ent, CEO Interamerican Group in Romania.

Interamerican Pensii va avea un capital social de 5,5 milioane Euro ºi îºi va concentra toate eforturile pentru atingerea obiectivelor pe care ºi le-a propus pentru cel de-al doilea pilon. Noua companie deþine un sediu nou ºi va avea, la sfãrºitul lunii iulie, aproximativ 60 de angajaþi dedicaþi companiei de pensii.

“Anul 2007 este unul decisiv pentru reforma pensiilor in Romania. Prin aceasta prima autorizare, Interamerican si-a asigurat un rol activ si pe piata pensiilor private, asa cum si-a asumat acest rol si pentru piata de asigurari de sanatate private”, a declarat Frans van der Ent.

Consiliul CSSPP a avizat de asemenea informatiile continute in materialele publicitare referitoarea la fondul de pensii facultative (pilonul III) Pensia Mea si la administratorul acestui fond, Aviva Asigurari de Viata SA, se mentioneaza in comunicatul CSSPP.

Pana in prezent, erau deja autorizati pe pilonul II de pensii private administratorii ING Fond de Pensii SA, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA si Omniasig Pensii - Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA.

"Pentru a deveni administratori ai unor fonduri de pensii administrate privat, fiecare dintre cele sapte societati de pensii autorizate trebuie sa se inregistreze la Oficiul National al Registrului Comertului si sa obtina autorizarea de administrare a fondului de pensii administrat privat", se spune in comunicat.

.CSSPP a autorizat marti si prospectul schemei de pensii facultative (pilonul III) "AZT Vivace" a companiei de administrare de pensii private a Allianz - tiriac.

"AZT Vivace", administrat de Societatea de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative Allianz -tiriac SA, a primit avizul prospectului in baza legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative si a Normei nr. 5/2006 privind informatiile continute in materialele publicitare referitoare la fondurile de pensii facultative si administratorii acestora.

Arbitrul pensiilor private a autorizat pana in prezent prospectele de scheme ale fondurilor de pe pilonul III ale urmatoarelor societati de pensii: ING Fond de Pensii SA, Aviva - Societate de Administare a unui Fond de Pensii Privat SA si Omniasig - Societate de Administare a unui Fond de Pensii Administrat Privat SA.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri