Banca Transilvania intentioneaza sa isi majoreze activele cu 47% in acest an fata de nivelul atins in 2006, pana la 3,50 miliarde euro, prin extinderea portofoliului de credite si sa investeasca 48,6 milioane euro, arata un raport al bancii, publicat in Monitorul Oficial consultat de NewsIn.
"Ne propunem o crestere a activelor de peste 1,47 ori fata de nivelul in registrat in 2006, pana la 3,5 miliarde euro. In structura activelor, creditele vor avea o pondere de 63%, adica o crestere de 1,52 ori. In ceea ce priveste structura pasivelor proiectate pe anul 2007 s-a avut in vedere o crestere a resurselor atrase de la clientela nebancara de 1,58 ori si va avea o pondere in toal pasive de aproximativ 75,15%, o crestere a imprumuturilor pe termen lung de 1,21 ori, precum si o crestere a capitalurilor proprii de 1,39 ori", se mentioneaza in raportul administratorilor Bancii Transilvania.

Banca vrea sa aloce in acest an 48,6 milioane euro pentru investitii, din care 35,6 milioane euro sunt investitiile bancii si 13 milioane euro sunt investitii in subsidiare.

Administratorii bancii vad o crestere a portofoliului de credite cu 52% fata de cel de anul trecut. Banca Transilvania vrea, de asemenea, sa dechida 100 sucursale si agentii in acest an, in plus fata de cele 341 unitati pe care banca le avea la sfarsitul anului trecut si spera ca numarul de carduri emise sa creasca la 1,05 milioane fata de 893.677 anul trecut.

Banca Transilvania si-a planificat sa isi imbunatateasca sistemul de carduri, sa asigure un contact permanent cu clientii prin call center, precum si o solutie electronica pentru scanarea si procesarea instrumentelor de debit (cecuri si bilete la ordin). Investitiile bancii pe acest an vizeaza si implementarea si aplicarea sistemului Basel II si alinierea la Standardele Internationale de Contabilitate si Raportare Financiara. Banca Transilvania se asteapta ca numarul clientilor sai activi sa creasca, in acest an, la un milion.

Administratorii Bancii Transilvania au propus actionarilor acesteia sa aduca noi aporturi in forma baneasca la capitalul social in valoare de 39,33 milioane lei, in plus fata de majorarile din profitul net.
Banca Transilvania estimeaza ca profitul sau brut va creste la 160 milioane lei in acest an, de la 132,52 milioane lei cat a realizat in 2006.

In proiectarea indicatorilor pe anul 2007, banca a luat in considerare o rata medie a inflatiei de 5%, un curs valutar de 3,40 lei/euro, respectiv de 1,26 dolari/euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri