BT Asset Management vrea sa-si dubleze activele in 2007

Compania de gestionare a fondurilor mutuale BT Asset Management, membra a grupului financiar Banca Transilvania, intentioneaza sa-si dubleze activele si sa-si majoreze cota din piata fondurilor deschise de investiti in 2007, arata un raport financiar al grupului publicat in Monitorul Oficial.

La sfarsitul anului 2006, societatea avea active sub administrare fonduri in valoare totala de 60,209 milioane lei, in crestere cu 70% fata de anul 2005. Raportul citat atribuie cresterea activelor diversificarii riscului pe cele trei fonduri de investitii.

BT Asset Management mai vrea sa ramana in topul administratorilor din perspectiva performantelor fondurilor gestionate si sa-si mentina un randament al capitalului investit (ROE) de peste 40%.

Prin intermediul fondurilor de investitii administrate (BT Maxim, BT Clasic si BT Index) BT Asset Management detinea la sfarsitul anului precedent o cota de piata de 6,82% pe segmentul fondurilor deschise de investitii. Firma a mai inregistrat un profit brut de 945,2 mii lei si un profit net de 781,7 mii lei.

Activele sub administrare ale societatii BT Asset Management au crescut in ultimii doi ani cu 70%, in luna septembrie a anului 2006, societatea BT Asset Management a lansat in premiera pe piata noastra un fond de index, BT Index, construit pe structura indicelui ROTX (produs al Bursei de Valori Bucuresti, detinut in coproprietate cu Bursa din Viena).

BT Asset Management este societatea de administrare active a Grupului Financiar Banca Transilvania, implicata in administrarea fondurilor si a conturilor individuale de investitii..


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri