Valoarea primelor brute subscrise din asigurarile agricole de catre Asitrans ar putea ajunge la 1,2 milioane lei in 2007, de la circa 100.000 lei in prezent, a declarat, citat de NewsIn, directorul comercial al societatii de asigurari Asitrans, Dan Stancu.

In prezent "asigurarile agricole reprezinta 2% din totalul asigurarilor companiei Asitrans, iar pentru finalul anului tintim sa ajungem la circa 10%", a precizat Stancu. El a adaugat ca anul acesta societatea a incheiat 15-20 de polite de asigurare agricola, o singura polita fiind facuta pentru suprafete de sute si chiar mii de hectare.

"Estimam ca valoarea daunelor nu va depasi 20-35% din valoarea primelor incasate din asigurarile agricole in 2007", a mai spus Stancu. In opinia lui, asigurarea pentru seceta este considerata un risc foarte mare, chiar catastrofic si nicio societate de asigurare nu poate acoperi o dauna atat de mare.

Compania de asigurari Asitrans a incheiat anul 2006 cu pierderi de 450.000 euro din cauza ritmului de crestere superior celui estimat.

Cifra de afaceri a societatii Asitrans Asigurari a crescut de peste doua ori anul trecut fata de 2005 pana la 53,5 milioane lei, pe seama avansului cu 140% a primelor brute subscrise. In 2006 activele companiei au atins 51,6 milioane lei.

Asitrans detine si o companie de leasing, dupa ce a achizitionat, in august 2006, pachetul majoritar al societatii UNTRR Leasing, care a devenit, in urma tranzactiei, Asitrans Leasing.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si