Asitrans estimeaza prime de 1,2 mil. lei din asigurarile agricole in 2007

Valoarea primelor brute subscrise din asigurarile agricole de catre Asitrans ar putea ajunge la 1,2 milioane lei in 2007, de la circa 100.000 lei in prezent, a declarat, citat de NewsIn, directorul comercial al societatii de asigurari Asitrans, Dan Stancu.

In prezent "asigurarile agricole reprezinta 2% din totalul asigurarilor companiei Asitrans, iar pentru finalul anului tintim sa ajungem la circa 10%", a precizat Stancu. El a adaugat ca anul acesta societatea a incheiat 15-20 de polite de asigurare agricola, o singura polita fiind facuta pentru suprafete de sute si chiar mii de hectare.

"Estimam ca valoarea daunelor nu va depasi 20-35% din valoarea primelor incasate din asigurarile agricole in 2007", a mai spus Stancu. In opinia lui, asigurarea pentru seceta este considerata un risc foarte mare, chiar catastrofic si nicio societate de asigurare nu poate acoperi o dauna atat de mare.

Compania de asigurari Asitrans a incheiat anul 2006 cu pierderi de 450.000 euro din cauza ritmului de crestere superior celui estimat.

Cifra de afaceri a societatii Asitrans Asigurari a crescut de peste doua ori anul trecut fata de 2005 pana la 53,5 milioane lei, pe seama avansului cu 140% a primelor brute subscrise. In 2006 activele companiei au atins 51,6 milioane lei.

Asitrans detine si o companie de leasing, dupa ce a achizitionat, in august 2006, pachetul majoritar al societatii UNTRR Leasing, care a devenit, in urma tranzactiei, Asitrans Leasing.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri