Actionarii Generali Asigurari au decis majorarea capitalului social cu 140%, pana la valoarea de 120 milioane lei, prin emiterea unui numar de 700 milioane actiuni nominative cu o valoare nominala de 0,1 lei, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.
Din cei 70 milioane lei cat insumeaza majorarea de capital, 52,5 milioane lei reprezinta majorare pentru asigurari generale, iar 17,5 milioane lei pentru asigurari de viata, mentioneaza documentul publicat in Monitorul Oficial. Generali Asigurari are un capital social de 50 milioane lei.

Majorarea capitalului este necesara pentru incadrarea in marja de solvabilitate legala ceruta pentru asigurarile de viata si non-viata, spune NewsIn. Potrivit estimarilor, volumul de prime brute subscrise in 2007 va fi cu 22% mai mare decat in anul anterior.

Generali Holding Vienna A.G. detine 83,5660% din capitalul social, societatea comerciala Asigurare Reasigurare Astra S.A. are o participatie de 15,9850%, in timp ce Uniunea Nationala a Cooperativelor de Consum - Centrocoop detine 0, 1306%.

Veniturile din prime brute subscrise obtinute de Generali Asigurari au urcat cu 49% in primele trei luni din 2007, fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 99.709 lei. In primul trimestru din 2006, Generali Asigurari a subscris prime in valoare de 66 875 mii lei.

Daunele brute platite de Generali Asigurari in primul trimestru al acestui an se ridica la 43.108 lei, din care 40 696 lei pentru asigurarile generale.

Generali Asigurari este parte a grupului international Generali, unul dintre cele mai vechi grupuri de asigurari din lume. Cu o intrerupere in perioada comunista, compania este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1835. Reteaua teritoriala a Generali Asigurari este compusa din 76 de agentii si puncte de lucru, iar portofoliul companiei include astazi toate tipurile de asigurari.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri