Primele brute subscrise incasate din asigurarea de raspundere manageriala ar putea ajunge in 2007 la 5-10 milioane de euro in Romania, ca urmare a obligativitatii acestei polite impuse de lege, a declarat, citat de NewsIn, managerul departamentului asigurari bancare la Marsh Broker, Eduard Simionescu.

"Limita pentru asigurarea de raspundere manageriala porneste de la cateva zeci de mii de euro. Am avut cazul unei companii mari, listata pe bursa, care a solicitat o limita de 5.000 de euro. Piata este inca la inceput, dar daca obligativitatea acestei asigurari se mentine am putea ajunge ca, in circa 2-3 ani, sa avem o piata matura precum si experienta unor daune", a precizat Eduard Simionescu.

El a mai spus ca pentru companiile mici media este de circa 200.000 - 300.000 euro, deoarece acestea incheie o polita de asigurare mai mult formal. in schimb, o companie mare solicita de obicei o limita intre 5 si 10 milioane de euro, a mai spus Simionescu.

Marsh Broker estimeaza o dublare a numarului de polite de raspundere manageriale pana la finalul anului 2007, de la 15-20 de polite cat a incheiat pana in prezent, pana la circa 40 de polite.

Marsh este un consultant independent, specializat in desfasurarea activitatilor de management al riscului.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si