Compania Astra-Uniqa a incheiat 200 de polite de asigurare de raspundere manageriala in primele cinci luni din 2007, urmand ca pana la finalul anului sa ajunga la 500 de polite, ca urmare a cresterii numarului de clienti, a declarat, citat de NewsIn, directorul general al companiei, Radu Mustatea.
"Asigurarea manageriala a fost introdusa in legea 441/2006 ca fiind obligatorie, insa nu este precizata limita si nici sanctiunile care vor fi aplicate in cazul in care aceasta polita nu se incheie", a precizat Mustatea.

In opinia lui, legea trebuia sa specifice o limita minima de raspundere, cel putin pe domenii de activitate precum societati financiare, bancare, societati care sunt listate la bursa, deoarece gradul de risc difera de la un domeniu la altul. El considera ca domeniul cu cel mai mare grad de risc este domeniul financiar.

In cazul unei companii de turism spre exemplu, in cadrul careia au fost asigurati 16 directori cu o raspundere de un milion de euro, se achita suma de 3.546 euro pe an, a explicat Radu Mustatea.

Directorul general al Astra-Uniqa a mai spus ca managerii pot aduce prejudicii grave prin deciziile pe care le iau. De aceea, inainte de a incheia o polita de raspundere manageriala, asiguratorul face o analiza detaliata a companiei, a experientei profesionale a directorilor, daca acestia au pregatire de specialitate.

De asemenea, se analizeaza compania care solicita asigurarea, daca aceasta este listata la bursa, structura actionariatului, precum si indicatorii economici din ultimii ani. in functie de rezultatul analizei, se va face o propunere pentru incheierea politei din partea asiguratorului.

Astra-Uniqa a inregistrat prime brute subscrise in valoare totala de 120 milioane lei (echivalentul a 35,8 milioane euro) in primul trimestru din 2007.

In 2006, compania a afisat prime brute subscrise in valoare de 302,97 milioane lei (echivalentul a 89,59 milioane euro) in crestere cu 79,5% fata de 2005. Primele brute subscrise din activitatea de asigurari generale au fost de 301,36 milioane lei, iar cele din asigurarile de viata au insumat 1,61 milioane lei.

















Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri