Bank Leumi Romania intentioneaza majorarea capitalului social, in prima faza cu 85 milioane lei (circa 36 milioane dolari), pana la 174,81 milioane lei, pentru ca in circa un an sa urmeze majorari suplimentare, a declarat, citat de NewsIn, presedintele bancii, Zalman Segal.
Consiliul de administratie al Bank Leumi Romania a avizat marti majorarea capitalului social al bancii cu 85 milioane lei (circa 36 milioane dolari), iar propunerea va fi dezbatuta de actionarii bancii la adunarea generala a acestora din 31 iulie.

"Planul bancii prevede cresterea capitalului Bank Leumi Romania in decurs de aproximativ un an. Este vorba de o majorare etapizata a capitalului social, iar intentia noastra este de a acompania cresterea bancii prin activitatea sa de creditare cu un capital propriu adecvat", a declarat presedintele bancii pentru NewsIn.

Bank Leumi a primit in aceasta saptamana permisiunea bancii centrale a Israeulului pentru a injecta in subsidiara sa din Romania echivalentul a 65 milioane dolari, pentru majorarea capitalului bancii pana la 100 milioane dolari, potrivit publicatiei israeliane Globes.

Bank Leumi si-a accelerat ritmul de majorare a capitalului subsidiarei sale din Romania ca urmare a cresterii activitatii sale de afaceri de pe piata romaneasca. Bank Leumi planificase initial sa injecteze 20 milioane dolari in Bank Leumi Romania in luna iulie si alti 20 milioane dolari la jumatatea lui 2008, mai spune Globes.

Segal a mentionat ca banca va continua sa investeasca in extinderea retelei de unitati, "dar intr-un mod modest, doar in localitatile unde credem ca avem o oportunitate de dezvoltare". Bank Leumi Romania a deschis recent trei unitati in Bucuresti si doua la Timisoara si a ajuns la 35 de sucursale si agentii.

"Aceasta actiune a fost determinata de cresterea si dezvoltarea bancii si vine in acord cu strategia actionarului majoritar al bancii, Bank Leumi - le Israel, care detine in acest moment 99,71% din actiuni. Strategia de dezvoltare Bank Leumi Romania se va concentra pe oferirea unor servicii si solutii financiar-bancare personalizate, adresate persoanelor fizice, intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) si marilor companii. Aceste servicii bancare personalizate vor fi construite pe baza experientei pe care Bank Leumi a acumulat-o in peste 100 de ani de activitate", a mai spus Segal.

Majorarea capitalului social cu 85 milioane lei ar urma sa fie facuta prin emiterea unui numar de 850 milioane actiuni la aceeasi valoare nominala ca a celor existente, de 0,10 lei. Fiecare actionar are posibilitatea sa subscrie pentru fiecare actiune detinuta 0,93 actiuni nou emise. Subscrierea si varsarea se vor efectua in lei, in termen de 30 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial a hotararii Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) de majorare a capitalului social.

Bank Leumi Romania detinea active de 576,5 milioane lei (170,5 milioane euro) la sfarsitul anului trecut si controla 0,33% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele bancii centrale. Bank Leumi Romania (fosta Eurom Bank) este subsidiara grupului financiar israelian Leumi, care a cumparat in august 2006 un pachet de 99,27% din capitalul social al Eurom Bank de la firma olandeza Kolal BV, pentru care a platit 34 milioane dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri