Sefii Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS) negociaza o eventuala fuziune cu Eurex, cea mai mare piata de derivative din lume, cu Euronext, Deutsche Boerse, cu platforma bursiera nordica OMX si cu Bursa din Varsovia, a anuntat, citat de NewsIn , Teodor Ancuta, presedintele BMFMS

OMX, platforma bursiera nordica, a facut "due diligence" pentru BMFMS si a angajat firma KPMG, a mai spus Ancuta.

Pentru a pregati o eventuala fuziune cu o piata bursiera pe care se tranzactioneaza si actiuni, nu numai derivative, BMFMS a demarat procedurile pentru pentru infiintarea pietei spot, a mai declarat presedintele bursei sibiene . "Am inaintat CNVM regulamentul pietei spot".

In functie de bursa cu care se va face fuziunea, se vor stabilii si companiile pe care vor incerca sa le aduca la Bursa din Sibiu, a mai spus Ancuta. "Daca ne unim cu Deutsche Boerse, cea mai mare bursa din lume, probabil ca in afara de anumite companii romanesti, care si-au manifestat deja interesul pentru listarea la BMFMS, vor exista si alte companii interesate de tranzactionare, deoarece Deutsche Boerse permite tranzactionarea in toata lumea", a mai spus Ancuta.

Bursa din Sibiu a fost in negocieri cu Bursa de Valori Bucuresti, negocieri care au esuat la sfarsitul anului 2006. Cele doua burse se aflau, in septembrie, de mai multe luni, in negocieri avansate privind o posibila fuziune, care a fost acceptata de principiu. Cum nu toate casele de brokeraj care sunt actionare ale BVB au si detineri la bursa monetara din Sibiu, chestiunea evaluarii celor doua piete s-a dovedit a fi foarte spinoasa care a dus, in final la blocarea fuziunii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Dosarele penale ale lui Teodor Ancuta, dezvaluite pe un blog