Din momentul in care se va aproba ordonanta de urgenta a guvernului, Fondul Proprietatea se va putea lista la bursa intr-un interval cuprins intre noua luni si un an, a declarat Bogdan Chetreanu, comisar la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Guvernul a aprobat, ieri, ordonanta de urgenta privind Fondul Proprietatea, ceea ce inseamna ca Fondul va deveni operational, intr-un termen foarte scurt, a anuntat, citat de NewsIn, premierul Tariceanu.

"Vreau sa subliniez ca aceasta ordonanta este legata de programul de guvernare liberal si de ceea ce noi intotdeauna am sustinut si anume respectarea si garantarea dreptului de proprietate. In acest fel, cei care au fost deposedati abuziv de bunurile lor vor putea fi in acest moment despagubiti nu in natura, ci cu bani sau cu actiuni la Fondul Proprietatea", a declarat Tariceanu.

Potrivit acestuia, persoanele care solicita despagubiri in valoare de pana la 500.000 de lei noi vor putea primi in doua transe banii in numerar, iar pentru sumele mai mari de acest nivel se vor acorda actiuni la Fondul Proprietatea.

"Daca suma va fi mai mica de 250.000 lei vor putea primi intr-o singura transa de la inceput. Aceste modificari pe care le-am operat vor permite unui numar foarte mare de persoane sa primeasca despagubirile pe care in mod justificat le-au obtinut in instanta, mai ales in situatia in care despagubirea in natura nu mai este posibila", a explicat premierul.

Presedintele Fondului Proprietatea, Alexandru Paunescu, evalueaza intervalul pana la care Fondul se va putea lista ca fiind cuprins intre opt si zece luni, deoarece intre timp trebuie sa se finalizeze un proces de evaluare a Fondului.

"Caietul de sarcini pentru selectarea evaluatorilor este deja elaborat si procesul de selectie va dura in jur de doua saptamani. Avem nevoie de cel putin doi evaluatori ca sa rezolvam situatia in care unul din acestia este auditorul unei companii din componenta fondului", a spus Paunescu.

Vor fi evaluate aproximativ 30 - 40 de companii, iar procesul de evaluare va dura 3-4 luni de zile, a mentionat presedintele Fondului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri