MKB Romexterra Bank impreuna cu Delta Asigurari, au depus la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, dosarul pentru obtinerea aprobarii prealabile necesare infiintarii unei companii de administrare a fondurilor de pensii private.

Compania va fi detinuta in proportie de 60% de MKB Romexterra Bank si 40% de Delta Asigurari si intentioneaza sa activeze pe piata atat pe pilonul II – fond de pensii obligatorii cat si pe pilonul III – fond de pensii facultative.

In domeniul administrarii fondurilor de pensii, MKB Romexterra Bank, filiala a Grupului MKB - Bayern LB, va beneficia de expertiza actionarului majoritar, prin transferul de know-how, care reprezinta o importanta sursa de avantaj competitiv. Dezvoltarea unei companii de administrare a unui fond de pensii private reprezinta unul dintre obiectivele bancii, cuprins in planul de dezvoltare aferent anului in curs.

Citeste si:

La aceasta data, actionarul majoritar al bancii, MKB Bank Nyrt., detine locul trei pe piata fondurilor de administrare a pensiilor din Ungaria, cu o cota de 13 % si activeaza pe aceasta piata din anul 1995.

In domeniul administrarii fondurilor de pensii, MKB Romexterra Bank isi propune sa atinga o cota de piata de cel putin 5%, care sa rezulte in 1,2 mld Euro in administrare, in 10 ani si, utilizarea oportunitatilor de ‘cross selling’ a produselor bancare.

Din a doua jumatate a anului trecut, MKB Romexterra Bank beneficiaza de puterea si prestigiul grupului financiar bancar german Bayerische Landesbank, prin investitorul strategic MKB Bank, detinatorul unei participatii de 75,94% din actiunile bancii.