MKB Romexterra Bank intra pe piata pensiilor private

MKB Romexterra Bank impreuna cu Delta Asigurari, au depus la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, dosarul pentru obtinerea aprobarii prealabile necesare infiintarii unei companii de administrare a fondurilor de pensii private.

Compania va fi detinuta in proportie de 60% de MKB Romexterra Bank si 40% de Delta Asigurari si intentioneaza sa activeze pe piata atat pe pilonul II – fond de pensii obligatorii cat si pe pilonul III – fond de pensii facultative.

In domeniul administrarii fondurilor de pensii, MKB Romexterra Bank, filiala a Grupului MKB - Bayern LB, va beneficia de expertiza actionarului majoritar, prin transferul de know-how, care reprezinta o importanta sursa de avantaj competitiv. Dezvoltarea unei companii de administrare a unui fond de pensii private reprezinta unul dintre obiectivele bancii, cuprins in planul de dezvoltare aferent anului in curs.

La aceasta data, actionarul majoritar al bancii, MKB Bank Nyrt., detine locul trei pe piata fondurilor de administrare a pensiilor din Ungaria, cu o cota de 13 % si activeaza pe aceasta piata din anul 1995.

In domeniul administrarii fondurilor de pensii, MKB Romexterra Bank isi propune sa atinga o cota de piata de cel putin 5%, care sa rezulte in 1,2 mld Euro in administrare, in 10 ani si, utilizarea oportunitatilor de ‘cross selling’ a produselor bancare.

Din a doua jumatate a anului trecut, MKB Romexterra Bank beneficiaza de puterea si prestigiul grupului financiar bancar german Bayerische Landesbank, prin investitorul strategic MKB Bank, detinatorul unei participatii de 75,94% din actiunile bancii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri