In prima parte a saptamanii trecute, la Bursa din Sibiu s-a evidentiat un trend descendent al cotatiilor. Exceptie a facut ultima sedinta, cand majoritatea preturilor au inregistrat variatii pozitive. Numarul pozitiilor deschise pe piata futures si options a urcat pentru scadentele iunie si septembrie la aproape 27.000.

"Calmul si stabilitatea din piata valutara, in ciuda cresterii inflatiei, nu putea sa lase indiferenti investitorii, explica un broker evolutia cotatiilor euro. Acesta a fluctuat intre un minim de 3,6080 si un maxim de 3,6230 lei, vineri pretul de cotare fiind stabilit la 3,6135 lei.

Surprize mult mai mari poate oferi dolarul. Trendul ascendent, declansat inca de la inceputul anului, dupa atingerea de catre euro a maximului de 1,3669, a primit o importanta confirmare la sfarsitul saptamanii trecute, cand paritatea a coborat pe pietele americane la 1,2606 dolari.

Raportul leu/dolar cu scadenta iunie a inceput saptamana la preturi de 2,85 - 2,83 lei, vineri el urcand la 2,84 - 2,845 lei. Valorile mai mici decat cele din piata valutara trebuie puse pe seama faptului ca investitorii iau in calcul si evolutia raportului leu/euro, care ar putea scadea in perioada urmatoare sub pragul de 3,6 lei.

Paritatea euro/dolar a inceput saptamana la 1,29 si a incheiat-o la 1,27 dolari. Pragul superior pe care cumparatorii de optiuni CALL il au in vedere este cel de 1,31 dolari, ei platind prime de 8 lei pentru un pret de exercitare de 1,30 dolari.Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Comertul pe Internet, cele mai mari cresteri din retailul romanesc